ΤΟΠΙΚΑ

«Φρένο» στην επαναπρόσληψη των σιδηροδρομικών του Βόλου

φρένο-στην-επαναπρόσληψη-των-σιδηρ-751435

Που είχαν μεταταχθεί σε άλλες υπηρεσίες

Το θέατρο του παραλόγου βιώνουν τις τελευταίες εβδομάδες σιδηροδρομικοί του Βόλου που είχαν «εκδιωχθεί» από τον ΟΣΕ με διαθεσιμότητα μέσω προγράμματος για υποχρεωτική εθελούσια μετάταξη και ενώ κατέθεσαν αιτήσεις για να επιστρέψουν …τώρα έρχεται το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να φρενάρει τη διαδικασία.

Πρόκειται για εργαζόμενους που πριν από τέσσερα χρόνια με προϋπηρεσίες 20, 25 και 30 χρόνια βγήκαν σε υποχρεωτική διαθεσιμότητα από τον ΟΣΕ ως πλεονάζον προσωπικό μεταξύ των οποίων και σιδηροδρομικοί που χρειάζονταν ενάμιση και δύο χρόνια για να κατοχυρώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Πριν από ενάμιση περίπου μήνα η Διοίκηση του ΟΣΕ διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν σοβαρά κενά σε νευραλγικά πόστα, σε κλειδούχους, στη συντήρηση και σε μηχανοδηγούς, αποφάσισε να διερευνήσει εάν υπάρχει ενδιαφέρον ορισμένοι να επιστρέψουν για να καλύψουν τις κενές θέσεις εργασίας.

Ο ΟΣΕ υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε επανασχεδιασμό των κινήσεών του έχοντας καταγράψει σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και νευραλγικές ειδικότητες, όπως στη συντήρηση, την υποδομή και των μηχανοδηγών με τους περισσότερους ωστόσο από όσους γνωρίζουν την απόφαση να επισημαίνουν ότι «είναι απαράδεκτο εκ μέρους του ΟΣΕ να καλλιεργεί ελπίδες σε ανθρώπους που δεν ξέρουν ακόμη και εάν απαντήσουν θετικά εάν τελικά θα επιστρέψουν ή όχι από εκεί που ξεκίνησαν τον επαγγελματικό τους βίο».

Μπορεί βέβαια από τους σιδηροδρομικούς που έχουν αποχωρήσει αρκετοί να έχουν συνταξιοδοτηθεί από άλλες φυσικά υπηρεσίες, υπάρχουν ωστόσο ορισμένοι που υπό προϋποθέσεις θα επέστρεφαν και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση.

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ωστόσο φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη και όπως λένε οι πληροφορίες ήδη έχει δώσει οδηγίες για να παγώσει η όλη διαδικασία χωρίς ωστόσο να υπάρχει και η σχετική επιχειρηματολογία για τους λόγους που οδήγησαν στο «φρενάρισμα» της επιστροφής των σιδηροδρομικών στα πόστα τους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου