Φάνης Τριανταφύλλου: Σκούρα τα πράγματα

φάνης-τριανταφύλλου-σκούρα-τα-πράγμα-357986

ΓΙΑ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

Πώς περιγράφουν τη μοίρα της πόλης σου και της περιοχής σου οι δεξιοί και σοσιαλδημοκράτες υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες μέσα από το εκλογικό τους πρόγραμμα; Έχουν υφάνει έναν μύθο, φτιαγμένο για να ξεγελάει το λαό.

Ο λαός της πόλης και της περιοχής σου, έτσι ξεκινάει ο μύθος, αποφασίζει ελεύθερα να ψηφίσει δεξιό ή σοσιαλδημοκράτη δήμαρχο και περιφερειάρχη. Είναι, βλέπεις, πολύ ευχαριστημένος απ’ αυτούς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας που πέρασε στάθηκαν στο πλευρό του για να αποκρούσουν την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του η κυβέρνηση της τρόικας. Ύψωσαν μαζί με το λαό το λάβαρο της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της χώρας. Ούτε με σκέψεις ούτε με πράξεις ούτε με παραλείψεις παρενέβησαν ποτέ υπέρ της μνημονιακής κυβέρνησης. Ούτε στιγμή δεν υπέστειλαν τα συμφέροντα της πόλης τους και της Θεσσαλίας στα μεγαλοσυμφέροντα. Το έμβλημά τους ήταν: διεκδικώ αυτά που δικαιούται η πόλη μου, αυτά που δικαιούται η Θεσσαλία. Και θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν, αν τους δώσεις δύναμη με την ψήφο σου.

Ακούγοντας το μύθο για τις ενάρετες παρατάξεις της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας και για τα έργα και τις ημέρες των εκλεκτών τους παιδιών στο δήμο και την περιφέρεια, αρκετοί πολίτες θα ψηφίσουν δεξιά και σοσιαλδημοκρατία, για να συνεχίσουν να ζουν το νεοφιλελεύθερο θαύμα στην περιοχή και την πόλη τους. Νέοι χωρίς δουλειά, γέροι, γέρνοντας απ’ τα χρόνια, ακούγοντας λόγια που δεν καταλαβαίνουν και βλέποντας οράματα για ένα μέλλον που θα έχουν φαΐ και φάρμακα, θα στηρίξουν για δήμαρχο και περιφερειάρχη δεξιό ή σοσιαλδημοκράτη: «Νυν απολύοις τον δούλον Σου, Δέσποτα…», δαγκωτό στους συστημικούς υποψήφιους, γιατί διαφορετικά θα συμβεί κάτι τρομερό. Η Αριστερά θα καταλάβει το δήμο και την περιφέρεια και θα επιτεθεί με κονσερβοκούτια ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα. Οι πόλεις θα ρημάξουν, πείνα θα πέσει στη Θεσσαλία κι ο σημερινός δεξιός και σοσιαλδημοκρατικός παράδεισος, που τόσο ολόψυχα αγαπούν οι λαϊκές μάζες, θα γίνει κόλαση φτώχειας και ανεργίας. Η αιτία αυτής της άνευ προηγουμένου ύβρεως κατά του λαού θα είναι το αβυσσαλέο μίσος που τρέφει η Αριστερά προς τον κόσμο της εργασίας και ειδικότερα προς τις πολιτικές δυνάμεις της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας, που εξ ορισμού και τόσο πετυχημένα εκπροσωπούν πολιτικά τα λαϊκά συμφέροντα στην πόλη μας και την περιοχή μας.

Ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος Βόλου έγραψε κάποια κεφάλαια στον ευλαβή αυτό μύθο. Ο δεξιός περιφερειάρχης Θεσσαλίας έγραψε άλλα. Κι όσα απέμειναν τα συνέγραψαν οι σοσιαλδημοκράτες και δεξιοί αντιδήμαρχοι και αντιπεριφερειάρχες, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι. Ολόκληρη η προπαγάνδα τους στηρίζεται πάνω σ’ αυτόν τον μύθο. Αλλά δε φτάνει για να κερδίσουν τις εκλογές. Ο μόνος λόγος που δεν βγήκε ακόμα η Μέρκελ να απειλήσει ότι αν δεν ψηφίσουμε σοσιαλδημοκράτη ή δεξιό για δήμαρχο και περιφερειάρχη θα μας αφήσει να καταστραφούμε, είναι η ενασχόλησή της με την ουκρανική κρίση. Ας ελπίσουμε ότι θα διορθώσει έγκαιρα την κατάσταση, αλλιώς σκούρα τα πράγματα για δεξιούς και σοσιαλδημοκράτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου