Φάνης Τριανταφύλλου: Φτηνοί αφορισμοί

φάνης-τριανταφύλλου-φτηνοί-αφορισμο-355759

ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

Στελέχη της σοσιαλδημοκρατίας στο Βόλο διερωτώνται δημόσια: Ποια είναι η αξία της ψήφου στις αριστερές αυτοδιοικητικές παρατάξεις που διεκδικούν τη δημαρχία; Αφού δεν πρόκειται να περάσουν στο δεύτερο γύρο! Τέτοιοι αφορισμοί, εκτός από τον πανικό που δείχνουν, είναι φτηνοί.

Οι σοσιαλδημοκράτες αυτοί επαναλαμβάνουν πολλές φορές ότι η τύχη του Βόλου είναι στενά συνδεδεμένη με τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων. Από τούτη τη γενική προοπτική κατασκευάζουν μια καιροσκοπική συνταγή, που ελπίζουν να αποσοβήσει την προδιαγραφόμενη ήττα τους: Ο τελικός θρίαμβος των προοδευτικών δυνάμεων στο Βόλο, στις οποίες συγκαταλέγουν και τον… εαυτό τους, θα έρθει ως αποτέλεσμα πολύμορφων, πολύμοχθων και πολύχρονων αγώνων του βολιώτικου λαού. Γι’ αυτό και η ψήφος των Βολιωτών, για να έχει αξία στην παρούσα στιγμή, πρέπει να κατευθυνθεί προς τη μόνη «προοδευτική» παράταξη που σύμφωνα με την προπαγάνδα των σοσιαλδημοκρατών του Βόλου έχει πιθανότητες να εκλέξει δήμαρχο, την παράταξη της βολιώτικης σοσιαλδημοκρατίας! Μόνο αυτή η επιλογή ανταποκρίνεται στις δοσμένες και συγκεκριμένες περιστάσεις, ενισχύοντας ταυτόχρονα την προοπτική για κατίσχυση των αριστερών δυνάμεων στο μέλλον!

Μια τέτοια επιχειρηματολογία είναι λανθασμένη απ’ την αρχή ως το τέλος. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, βέβαια, το έχουν οι Βολιώτες σοσιαλδημοκράτες, αλλά τι είδους προοδευτικοί είναι, όταν στο δήμο Βόλου υπηρετούν πιστά την πολιτική της νεοφιλελεύθερης και υποτελούς στην τρόικα ελληνικής κυβέρνησης, που οδήγησε στην κατάρρευση της πόλης του Βόλου και στην εξαθλίωση της βολιώτικης κοινωνίας; Το αίτημα να ψηφιστεί ξανά η σοσιαλδημοκρατία του Βόλου από τους Βολιώτες πολίτες είναι ένα νόμιμο αίτημα, δεν ανταποκρίνεται όμως στην αυταπόδεικτη ανάγκη του βολιώτικου λαού για εφαρμογή δημοκρατικής πολιτικής στο δήμο. Οι σοσιαλδημοκράτες του Βόλου, που στο δήμο εφαρμόζουν κατά γράμμα την πολιτική των μνημονίων, δεν μπορούν να υπερασπιστούν ούτε καν το αυτονόητο δικαίωμα του βολιώτικου λαού για καθαρή πόλη, θα πραγματώσουν τα μεγάλα δημοκρατικά αιτήματα της βολιώτικης κοινωνίας; Πώς, όταν η σοσιαλδημοκρατία αποδεδειγμένα υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο, αφαιρώντας δημοκρατικά δικαιώματα του λαού; Άλλωστε, στην εποχή μας, ακόμα και τα δημοκρατικά αιτήματα προωθούνται και πραγματοποιούνται από την Αριστερά. Πόσο μάλλον τα επαναστατικά, όπως ένας δήμος στην υπηρεσία του βολιώτικου λαού και όχι ισχυρών συμφερόντων!

Ο προεκλογικός αγώνας της βολιώτικης σοσιαλδημοκρατίας εναντίον της βολιώτικης Αριστεράς διεξάγεται με όλα τα μέσα. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς από τη στιγμή που η σοσιαλδημοκρατική πολιτική πρόταση για του δήμο του Βόλου βάλλει ευθέως εναντίον των συμφερόντων της πόλης και του βολιώτικου λαού. Η φτηνή προπαγάνδα εναντίον της Αριστεράς δείχνει ότι η βολιώτικη σοσιαλδημοκρατία έχει αφομοιώσει πλήρως το μνημονιακό νεοφιλελευθερισμό και δίνει στον αγώνα της για τη δημαρχία του Βόλου ταξικό χαρακτήρα. Από εδώ απορρέουν οι αναπόφευκτοι συμβιβασμοί της με τις νέες επιταγές της τρόικας και της ελληνικής νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης…

Οι επόμενοι σταθμοί της πορείας της βολιώτικης σοσιαλδημοκρατικής αυτοδιοικητικής παράταξης έχουν κριθεί: Μετά την ήττα της στις εκλογές θα διασπαστεί εκ νέου και σε δεύτερο στάδιο θα αποτελέσει ουρά της βολιώτικης δεξιάς αντιπολίτευσης στο δημαρχείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου