ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η περιπέτεια μίας επισκέπτριας

η-περιπέτεια-μίας-επισκέπτριας-555715

Από την Δρ. Ελένη Ιωαννίδου, κάτοικο Χαλκίδας που επισκέφτηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τη Μαγνησία, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή: «Το μεσημέρι της Κυριακής (19.2.2017) περπατούσα στο κεντρικό καλντερίμι της Μακρυνίτσας με το σύζυγό μου και την παρέα μας όταν δέχτηκα την επίθεση ενός μικρού σκυλιού που με δάγκωσε και τραυμάτισε ελαφρά πίσω από το γόνατο.

Επειδή ούτε φοβάμαι τα σκυλιά ούτε τα απεχθάνομαι θέλω να καταγγείλω την ανθρώπινη αδιαφορία και την έλλειψη σεβασμού απέναντι στο συνάθρωπο.

Γιατί θα πρέπει ο επισκέπτης μιας πανέμορφης τουριστικής κοινότητας να φοβάται και να μην επιστρέφει να την επισκεφτεί λόγω επιθετικών αδέσποτων; Μήπως περισσεύουν οι επισκέπτες αυτές τις ημέρες και αυτός είναι τρόπος αποτροπής τους;

Αν οι περίοικοι τα αγαπούν και τα χρειάζονται γιατί δεν τα φροντίζουν, π.χ. στείρωση, εμβόλια, συμπεριφορά κλπ.; Αν όχι γιατί δεν φροντίζουν για την απομάκρυνσή τους;

Μπορεί να μην ενδιαφέρει κανέναν η ανησυχία και η απώλεια κάθε διάθεσης μιας παρέας σήμερα, μήπως όμως πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε ότι οι τραυματισμοί από επιθέσεις σκύλων μέσα στον οικιστικό ιστό δεν πρέπει να είναι σύνηθες φαινόμενο (δεν μέτρησα τα “και εμένα μου επιτέθηκαν/δάγκωσαν” που άκουσα μέχρι να φύγουμε!) που καλύπτεται από τον ωχαδερφισμό μας.

Ευτυχώς, δεν με “κατακρεούργησε” το σκυλί για να δημιουργήσω πρωτοσέλιδο, θα εκτιμούσα όμως την προβολή της θέσης μου: Αντί εκ των υστέρων να δέχομαι το γνωστό αντισηπτικό επί τόπου, τις ιατρικές συμβουλές, τον αντιτετανικό ορό σε διημερεύον φαρμακείο, τις επαφές με το Δήμο Βόλου -όταν βρήκα ανθρώπους στο τηλέφωνο, πρόθυμα με κατεύθυναν και ξεκίνησαν την παγκοσμίως ενδεικνυόμενη και αποδεκτή διαδικασία ελέγχου του σκύλου, εφόσον υπήρξε λύση της συνέχειας του δέρματος- αμυχή.

Περιμένω, ότι όπως σε ολόκληρο τον ευνομούμενο κόσμο έτσι και στο Βόλο θα προστατευτώ προσωπικά, αλλά και ότι στο εγγύς μέλλον η αγάπη για τα αδέσποτα και ο σεβασμός για τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων δεν θα αποτελούν κούφιες διαμάχες εντυπωσιασμού, αλλά τρόπο καθημερινής διαβίωσης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου