ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ο Τσιπ, δεν έχει τσίπα…

ο-τσιπ-δεν-έχει-τσίπα-812673

Του Τάσου Γ. Καπουρνιώτη

Αυτό που συμβαίνει στις μέρες μας στην Ελλάδα και αφορά αυτούς που μας κυβερνούν και συγκεκριμένα τον επικεφαλής τους, βάζει όλους μας σε πολλές σκέψεις.

Βασικά αποδεικνύει πως στην χώρα αυτή δεν υπάρχει καμιά αλλαγή, καμιά πρόοδος, καμιά ιδεολογία, το αντίθετο μια από τα ίδια ίσως και χειρότερα με το παλιό σύστημα διακυβέρνησης να προσπαθεί να επιβιώσει, να σταθεροποιηθεί, νεοτερίζοντας τα κατεστημένα.

Για την χώρα και τους κατοίκους της τίποτα…

Στην σημερινή επιστολή θα ασχοληθώ με τον επικεφαλής της κυβέρνησης και κυρίως με τον τρόπο που ενεργεί.

Οταν άρχισα να γράφω έψαχνα να βρω κάτι που να παρέπεμπε στον ίδιο και τον τρόπο δράσης του.

Ακούγοντας, διαβάζοντας, γράφοντας το επώνυμό του, επηρεασμένος από την συμπεριφορά του, μου ήρθε έντονα η πρόκληση, η ιδέα να παίξω λίγο γλωσσικά συνδυάζοντάς το με όρο της σύγχρονηςτεχνικής ακριβολογίας, αλλά και με μια γνωστή λαϊκή ρήση.

Στην πρώτη περίπτωση θα τον ονοματίσω ΤΣΙΠ αφαιρώντας το (ρας). Αυτή η συντόμευση ταιριάζει, μου θυμίζει αυτό που ονομάζουμε ολοκληρωμένο κύκλωμα και θεωρείται επανάσταση στον τομέα της ηλεκτρονικής.

Για όσους κατέχουν τεχνικά, αλλά και για όλους τους άλλους θα αναφέρω πως η λειτουργία ενός ΤΣΙΠ βασίζεται στην δυνατότητα δημιουργίαςστοιχείων του κυκλώματος, όπως ονομάζονται.

Η δημιουργία των στοιχείων γίνεται με νοθεύσεις άλλων στοιχείων και επιστρώσεις.

Θα μείνω στην τελευταία παρατήρηση σαν μέθοδο, τα υπόλοιπα αφορούν τους ειδήμονες.

Ενα μπέρδεμα πολύ χρήσιμο όμως, το αποτέλεσμα λειτουργεί άψογα αλλά συγκεκριμένα, κάνει πολύ καλά αυτό για το οποίο είναι κατασκευασμένο.

Στην περίπτωσή μας, η μέθοδος αυτή δεν θυμίζει κάτι από το πώς εμφανίστηκε και συμπεριφέρεται ο συγκεκριμένος;

Στην τεχνολογία αποτελεί ένα θαύμα που η ύπαρξή του επιτρέπει την συλλογή ή την αλληλουχία προγραμμάτων που εκτελούνται κάτω από την γενική κάλυψη ενός άλλου αλλά μοναδικού προγράμματος η εφαρμογή του οποίου επιτυγχάνεται με την ύπαρξη και λειτουργία του.

Απώτερος σκοπός οέλεγχος και κατ’ επέκταση η εφαρμογή με σιγουριά όλων αυτών για τα οποία έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί, στην προκειμένη δε περίπτωση του πρωθυπουργού έχει εκπαιδευτεί.

Ολα όσα τον αφορούν είναι μια πιστή εφαρμογή του μοντέλου κατασκευής και χρήσης των ΤΣΙΠ.

Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Στο Σχολείο όντας γόνος ευκατάστατης οικογένειας, ακολούθησε το ετήσιο σχολικό κατεστημένο …δυο εκδρομές και επειδή έπρεπε να αντιδράσει στην καταγωγή του, άλλες τόσες καταλήψεις τον χρόνο, με ιδιαίτερες επιδόσεις στις τελευταίες.

Οσοι πήγαιναν μόνο εκδρομές έμειναν στην προσωπική αφάνεια, αυτός πρωτοστατώντας στις καταλήψεις δεν πέτυχε το παραμικρό για την παιδεία (πρωταρχικό δήθεν σκοπό των καταλήψεων), έγινε όμως ο ίδιος πρωθυπουργός.

Ξεχώρισε, ζυμώθηκε για ένα σκοπό, να καταφέρει η αριστερά να κυβερνήσει.

Για να το πετύχει εκμεταλλεύτηκε επιθυμίες, νόθευσε τις ιδεολογίες, τα πιστεύω.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε την τακτική, το πρότυπο της δημιουργίας αλλά και λειτουργίας ενός ΤΣΙΠ σε πλήρη εφαρμογή.

Ο ίδιος υπάρχει, δικαιολογεί την ύπαρξή του, όμως η παρουσία του το μόνο που εξυπηρετεί είναι η κατάληψη της αρχής από μια παράταξη.

Σύμφωνα άλλωστε με το πρόγραμμα δημιουργίας του, είναι το μόνο τελικά που υποστηρίζει,για την χώρα και τους κατοίκους της τίποτα.

Στην δεύτερη περίπτωση της λαϊκής ρήσης το όνομά του, παραπέμπει σε αυτό που ο Λαός λέει …δεν έχει ΤΣΙΠ(ρ)Α(ς).

Δεν νομίζω στην πολιτική ιστορία αυτής της χώρας να έχει υπάρξει άλλος πολιτικός με τέτοια ξεδιάντροπη αντιφατική συμπεριφορά.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχει αναιρέσει οτιδήποτε υποστήριζε με απώτερο σκοπό το ίδιο όφελος, το άκομψο στην περίπτωση είναι ότι ποτέ δεν μπήκε στον κόπο να απολογηθεί.

Προκειμένου να παραμείνει ο ίδιος και το συνάφι του στην εξουσία, έχει καταπατήσει και αναιρέσει φιλολαϊκές προτάσεις που είχε κάνει, προκειμένου να κερδίσει τότε και να παραμείνει ο ίδιος και το συνάφι του στην εξουσία τώρα.

Αδιαφορεί για τις τύχες και το βιοτικό επίπεδο ενός ολόκληρου λαού, τον οποίο κορόιδεψε και κοροϊδεύει.

Το παίζει αρχηγός γυρίζοντας τον κόσμο, ξοδεύοντας αλόγιστα, όταν έκοψε, ελάττωσε τις προεισπραγμένες συντάξεις, επιβάλλοντας ταυτόχρονα απαράδεκτους φόρους.

Κατηγορεί την οποιαδήποτε χούντα επιβάλλοντας όμως ο ίδιος την αντίστοιχη οικονομική.

Το αποκορύφωμα πριν μερικές ημέρες έκανε και αυτός το υπερατλαντικό του, κάτι που έχουν κάνει και οι προηγούμενοι Ελληνες πρωθυπουργοί και σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι του Κόσμου.

Πήρε μαζί του το μισό υπουργικό συμβούλιο, ας μου επιτρέψουν να ρωτήσω το γιατί.

Για να διαπραγματευθούν επενδύσεις; Ποιοι αυτοί; Με ποια εχέγγυα, που εκτός από το κόμμα τους δεν τους ήξερε πριν κανένας και αν ΝΑΙ τι πέτυχε; Ποιες είναι αυτές; Τώρα που γύρισαν δεν θα έπρεπε να μας τις πούνε;

Το μόνο που μάθαμε ήταν για ένα ποδήλατο δώρο, το γνωστό ξεχασμένο στους Κινέζους κόκκινο βιβλιαράκι του Μάο, το φουστάνι της Περιστέρας και την ανταλλαγή του λουκ (βγάλσιμο γραβάτας) με τον Κινέζο πρωθυπουργό.

Εδώ αξίζει να αναφέρω το τι έγινε σχετικά με την COSCO και την συμφωνία, είναι χαρακτηριστικό του ξεδιάντροπου τρόπου δράσης τους.

Παραμονές του ταξιδιού στην Κίνα και για να κοροϊδέψουν τα κορόιδα που τους πίστεψαν όταν σαν αντιπολίτευση αντιδρούσαν στην συμφωνία αυτή, παρουσίασαν στην Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο για ψήφιση με μια δήθεν λαϊκίστικη διαφοροποίηση.

Επρεπε να επέμβει ο μεγάλος αρχηγός για την διόρθωση για να φανεί αρεστός και στην Κίνα.

Ελεος το 2016!

Αν λοιπόν ο κύριος αυτός είχε ΤΣΙΠΑ έπρεπε τουλάχιστον να κρατήσει τα προσχήματα, να μην κοροϊδέψει για άλλη μια φορά έναν λΛαό που τον πίστεψε και το μεγαλύτερο ποσοστό υποφέρει σήμερα από την πολιτική του.

Οταν θέλεις να γίνουν επενδύσεις δεν πας εκδρομές, φροντίζεις πρώτα αυτό που προσφέρεις να είναι ελκυστικό, αποδοτικό.

Τότε ο επενδυτής θα έρθει μόνος του, έτσι άλλωστε γίνονται οι συναλλαγές του είδους.

Μετά λοιπόν από όλα αυτά και ποιος δεν θα πει το γνωστό… ότι ο ΤΣΙΠ(ρας)… δεν έχει ΤΣΙΠ(ρ)Α!

Ο λαός για κάποιους σαν και αυτόν το καθιέρωσε και το λέει….

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου