ΕΛΛΑΔΑ

Γκάζι… στην απόσυρση παλαιών Ι.Χ.

γκάζι-στην-απόσυρση-παλαιών-ι-χ-447486

Ικανοποιητικά φαίνεται να προχωράει το μέτρο της απόσυρσης των αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας. Σχεδόν, ένα μήνα μετά την εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης κι ενώ έχουν ήδη αποσυρθεί περισσότερα από 7.000 παλιά αυτοκίνητα, οι εισαγωγείς αυτοκινήτων εμφανίζονται ικανοποιημένοι, εκφράζοντας, ωστόσο, συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της εφαρμογής του.

«Η απόσυρση έχει δώσει μια ουσιαστική τόνωση στην αγορά του αυτοκινήτου, με δεδομένα τα προβλήματα που παρουσιάζει η οικονομία», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής του συνδέσμου εισαγωγέων αντιπροσώπων αυτοκινήτων, Δημήτρης Πάτσιος και προσθέτει ότι«ο ρυθμός των πωλήσεων έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το φθινόπωρο και αισιοδοξούμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα φθάσουμε τις 150.000 πωλήσεις το χρόνο. Τα δεδομένα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με το φθινόπωρο, αλλά φυσικά απέχουμε πολύ από τις πωλήσεις των περασμένων ετών, οι οποίες έφθαναν και τις 250.000».

Επιπλέον, επισημαίνει ότι είναι σχετικά νωρίς για οριστικά συμπεράσματα, ωστόσο επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα του μέτρου. «Το μέτρο είναι πολύ νέο και ουσιαστικά ακόμα “κτίζεται”. Ο κόσμος χρειάζεται λίγο χρόνο για να επιβεβαιώσει το όφελος, να δει τις προσφορές, να μάθει τη διαδικασία της απόσυρσης, ενώ περί τα τέλη του επόμενου μήνα θα φανεί και στις ταξινομήσεις η τόνωση της αγοράς από την απόσυρση», λέει.

Από την πλευρά του, ο σύνδεσμος εμπόρων εισαγωγέων αυτοκινήτων Ελλάδας, εμφανίζεται δυσαρεστημένος με την έως τώρα εφαρμογή του μέτρου, αφού, όπως υποστηρίζει, δεν έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου