ΕΛΛΑΔΑ

Σε έκτακτο συνέδριο το ΠΑΣΟΚ. Κατάργησε γραμματέα και πολιτικό συμβούλιο η Γεννηματά

σε-έκτακτο-συνέδριο-το-πασοκ-κατάργησ-487662

Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις 30 Ιουνίου- 2 Ιουλίου και του ΠΑΣΟΚ το συντομότερο δυνατό ανακοίνωσε η κυρία Γεννηματά. «Η εσωστρέφεια δε μπορεί να συνεχιστεί», σημείωσε και κατηγόρησε τους διαφωνούντες ότι ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τους προσωπικούς τους ρόλους.

«Κάποιοι κολλημένοι σας θεωρούν διορισμένους, τους αφήνουμε πίσω» τόνισε, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά των κυρίων Ανδρουλάκη και Ξεκαλάκη, οι οποίοι διαφώνησαν με το θεσμικό συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ., χωρίς δηλαδή εκλεγμένους συνέδρους.

Έκανε, μάλιστα, λόγο για καπετανάτα και εστίασε την τοποθέτησή της στα γεγονότα της Κεντρικής Επιτροπής. «Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν», είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για ευθεία υπονόμευση!

«Για καθαρές λύσεις χρειάζονται καθαροί άνθρωποι και καθαρές απαντήσεις» κατέληξε κατηγορώντας τους διαφωνούντες ότι επιδιώκουν τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ανακοίνωσε τέλος τη δημιουργία Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου με συντονιστή ο οποίος αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες του γραμματέα του κόμματος. Αντίστοιχα οι αρμοδιότητες του πολιτικού συμβουλίου θα μεταβιβαστούν στην γραμματεία της ΚΟΕΣ.

Θα ακολουθήσει ο νέος φορέας…

Αναφερόμενη στον οδικό χάρτη μετεξέλιξης του κόμματος έδειξε τον δρόμο για τρίτο συνέδριο ίδρυσης του νέου φορέα όταν ολοκληρωθούν οι διεργασίες στα κόμματα της συμπαράταξης. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με εκλογή του νέου αρχηγού από τη βάση.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας η οποία ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της προέδρου του κόμματος:

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην σημερινή της συνεδρίαση με ομόφωνη απόφαση της:

1) στηρίζει και θα αγωνιστεί για την επιτυχία του πολιτικού και προγραμματικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του κεντρικού συντονιστικού συμβουλίου μετά την εισήγηση της επικεφαλής της Φώφης Γεννηματά

2) συμφωνεί και θα υποστηρίξει την πρωτοβουλία και την απόφαση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την διεξαγωγή έκτακτου ενωτικού συνεδρίου του κινήματος.

3) Θα συνεχίσει να συμβάλει στην επεξεργασία και την εξειδίκευση των θέσεων και των προτάσεων της παράταξης για κρίσιμα θέματα που απασχολούν την Ελληνική Κοινωνία.

Η απάντηση Ξεκαλάκη:

Νωρίς το απόγευμα ήρθε και η απάντηση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Σε ανακοίνωσή του, αφού σημειώνει πως δεν είναι αντίθετος με την διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου εκφράζει τη διαφωνία του με την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» την οποία όπως αναφέρει επιχειρεί να επιβάλλει στο κίνημα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα εκφράζει την αντίρρηση του με την ενοχοποίηση της διαφωνίας και τις διαρροές εναντίον συντρόφων. Ο κ. Ξεκαλάκης ζητά την τήρηση του καταστατικού του κόμματος, την εκλογή συνέδρων από τη βάση και σημειώνει με έμφαση ότι «για να κάνουμε κανονική τη χώρα, πρέπει πρώτα να κάνουμε κανονικό το κόμμα».

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου