ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρέα με τ’ άστρα από το άξιον εστί στην Αλλη Μεριά

παρέα-με-τ-άστρα-από-το-άξιον-εστί-στη-808358

Ο Πολυχώρος Εκπαίδευσης και Ψυχαγωγίας άξιον εστί, στην Αλλη Μεριά Βόλου ολοκληρώνει τον κύκλο των δημιουργικών δραστηριοτήτων του για το έτος 2015-2016 και αποχαιρετά μικρούς και μεγάλους με ένα διήμερο μουσικοκινητικών δράσεων, με καλεσμένο τον μουσικοπαιδαγωγό – συγγραφέα, Βασίλη Αναγνώστου.

Χθες Πέμπτη, στους χώρους του άξιον εστί, οι μαθητές, ηλικίας 6-8 ετών, βίωσαν ενενήντα λεπτά γεμάτα μουσικά και θεατρικά παιχνίδια.

Σήμερα Παρασκευή, στις 11:00, θα αναπτυχθούν δράσεις για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, όπου μέσω του δημιουργικού παιχνιδιού τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τη μουσική και τις μουσικές αξίες.

Αποκορύφωμα των δράσεων αποτελεί η μουσική χοροθεατρική παράσταση «Παρέα με τ’ άστρα στης μουσικής τα κάστρα», σήμερα Παρασκευή 29 Ιουλίου, ώρα 20:30 μ.μ., στο ανοιχτό θέατρο του άξιον εστί, βασισμένη στις ρυθμικές ιστορίες του ομώνυμου βιβλίου των Βασίλη Αναγνώστου και Μάρως Βαμβουνάκη, από τις εκδόσεις Orpheus.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση, «οι μαθητές – μαθήτριες του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών άξιον εστί μας αποχαιρετούν για το καλοκαίρι, ταξιδεύοντάς μας σε ένα μουσικό κόσμο, όπου το σύστημα Orff συναντά το χορό και το θέατρο και αναδύει αυθόρμητα τη γνώση, συνυφασμένη με τη συναισθηματική αφύπνιση. Αλλωστε, τα παιδιά συνεχώς «γεννούν» κάτι σημαντικό. Δεν μπορούμε παρά να τα παίρνουμε σοβαρά, ακόμη κι όταν παίζουν. Ιδίως τότε».

Η είσοδος στις δράσεις είναι ελεύθερη για όσα παιδιά το επιθυμούν.

Ο Βασίλης Αναγνώστου γεννήθηκε στο Σκουτάρο της Λέσβου, αλλά τα παιδικά και νεανικά του χρόνια τα έζησε στη Νέα Ερυθραία. Σπούδασε στη Σχολή Ηλεκτρονικών του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος, στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και στη Σχολή Ανωτέρων Θεωρητικών του Εθνικού Ωδείου και του Ωδείου «Ν. Σκαλκώτας». Τα τελευταία είκοσι χρόνια ζει στη Μυτιλήνη, διδάσκει μουσικοπαιδαγωγικά σε σεμινάρια. Το 1990 ίδρυσε την Παιδική Ορχήστρα ΚΡΙΤΩΝ, που μέχρι το 1994 παρουσίασε πολλές καλλιτεχνικές παραγωγές σε όλη τη Λέσβο, ενώ το 1993 κλήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, για να παρουσιάσει στα Σχολεία της Κύπρου το Αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο. Από το 1997 ως το 2000 υπήρξε μέλος των Μορφών Εκφρασης. Το 2001 με την συμμετοχή των Μορφών Εκφρασης ηχογραφήθηκε το CD του βιβλίου «Παρέα με τ’ άστρα». To 2006 ίδρυσε με άλλους «Αεί Παίδες» της Μυτιλήνης την ομώνυμη Παιδαγωγική – Ψυχαγωγική ομάδα, που έχει οργανώσει πολλές εκδηλώσεις και Σεμινάρια σε Λέσβο, Αθήνα, Λήμνο και σε διάφορα άλλα μέρη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου