ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παιδαγωγική ημερίδα για τη διαδραστική σχέση κινηματογράφου – εκπαίδευσης

παιδαγωγική-ημερίδα-για-τη-διαδραστι-530992

Τα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής και Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν το Σάββατο 9 Μαΐου ημερίδα με τίτλο «Διδάσκοντας και Μαθαίνοντας… στο σκοτάδι – Η εκπαίδευση στον κινηματογράφο – Ο κινηματογράφος στην εκπαίδευση».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Κορδάτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στις 9:30 το πρωί.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη της διαδραστικής σχέσης μεταξύ κινηματογράφου και εκπαίδευσης. Οι κινηματογραφικές ταινίες αποτελούν ένα εξαιρετικό διδακτικό μέσο για την προσέγγιση πολλών και διαφορετικών θεμάτων που διδάσκονται στο σημερινό σχολείο. Συγχρόνως, η εκπαίδευση είναι θέμα πολλών κινηματογραφικών ταινιών τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν διδάσκοντες και φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ερευνητές και εκπαιδευτικοί που αξιοποιούν τον κινηματογράφο στη διδακτική πράξη, καθώς και φίλοι του κινηματογράφου. Η ημερίδα οργανώνεται στο πλαίσιο του μαθήματος «Η εκπαίδευση στον κινηματογράφο» που διδάσκεται από κοινού στα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής και Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (διδάσκοντες: Ν. Χανιωτάκης και Κ. Μάγος).

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου