ΤΟΠΙΚΑ

Κόκκινο φως για λαϊκές αγορές από τροχαία, ΚΤΕΛ και κατοίκους

κόκκινο-φως-για-λαϊκές-αγορές-από-τροχ-641757

Για τις οδούς Μερκούρη, Παναγούλη, Καραμπατζάκη, Αντιστάσεως και Γιάννη Δήμου

«Κόκκινο φως» από Τροχαία και Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου στην Κανονιστική του Δήμου για τις λαϊκές αγορές. Γνωμοδότησαν αρνητικά στη χωροθέτηση λαϊκών αγορών σε πέντε οδούς σε Βόλο και Ν. Ιωνία, για λόγους παρεμπόδισης της ομαλής κυκλοφορίας των οχημάτων αλλά και της εξυπηρέτησης των κατοίκων και επιβατών αστικών λεωφορείων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η Κανονιστική που επρόκειτο να επικυρωθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, αποσύρθηκε. Γνωμοδότηση της Τροχαίας που υπογράφεται από το Διοικητή Θανάση Κουλούρη και του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, που κοινοποιήθηκε στο Δήμο μόλις το περασμένο Σάββατο, πάτησε… φρένο στο σχεδιασμό για τις λαϊκές.

Οι ενστάσεις που καταγράφονται αφορούν στην οδό Μερκούρη στη Ν. Ιωνία, όπου προγραμματίζεται η λειτουργία της λαϊκής ένδυσης και υπόδησης κάθε Δευτέρα. Η οδός εξυπηρετεί τη γραμμή Νο 9 του Αστικού ΚΤΕΛ και το στήσιμο των πάγκων θα έκοβε στα δύο το δρομολόγιο. Αντιπροτείνεται η χωροθέτηση της λαϊκής στο πάρκινγκ Βαλαχής.

«Στοπ» δείχνει η Τροχαία και στη λαϊκή οπωρολαχανικών κάθε Τρίτη στην οδό Παναγούλη, που αποτελεί βασική οδό πρόσβασης στην περιοχή Χρυσοχοΐδη.

Αρνητική είναι η εισήγηση και για την οδό Καραμπατζάκη για τα είδη ένδυσης και υπόδησης κάθε Τετάρτη. Σε αυτή την περίπτωση, η ανάπτυξη των πάγκων καταργεί σε αρκετές πολυκατοικίες την είσοδο ιδιωτικών χώρων στάθμευσης.

«Φρένο» και για τη λαϊκή ειδών ένδυσης στην οδό Αντιστάσεως όπου θα παρεμποδίζεται η είσοδος του 19ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου και επιπλέον θα καταργείται η είσοδος σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης.

Τέλος, ένσταση υπάρχει και για τη λαϊκή οπωρολαχανικών στην οδό Γιάννη Δήμου, έναν δρόμο που εξυπηρετεί τη γραμμή Νο 9, ενώ η λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων προτείνεται να χωροθετηθεί στην οδό Φερρών.

Αντιδράσεις κατοίκων

Αντιδράσεις υπήρχαν και από κατοίκους της οδού Γιάννη Δήμου στο τμήμα από Ιωλκού έως Μεταμορφώσεως. Περίοικοι που επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ζήτησαν την απόσυρση της απόφασης. «Επί 17 ολόκληρα χρόνια έχουμε τη λαϊκή. Εχουμε κουραστεί αφάνταστα. Δεν πάει άλλο», έλεγε κάτοικος.

Άλλος κάτοικος έκανε λόγο για συγκοινωνιακή απομόνωση των κατοίκων του δρόμου από τη στιγμή που από τη Γιάννη Δήμου διέρχεται το λεωφορείο της γραμμής Νο 9. Περίοικοι επικαλούνται επίσης και τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, όπου τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο πρωί. «Πώς θα κάνουν τα παιδιά μάθημα όταν από το δρόμο θα ακούγονται οι φωνές των πωλητών που διαλαλούν την πραμάτεια τους;», σημείωναν.

Επανεξετάζονται

Όπως φαίνεται, η Κανονιστική θα επανεξεταστεί στο σύνολό της. Κι αυτό γιατί προβλέπεται η αξιοποίηση του οικοπέδου του Οινοπνεύματος για τη φιλοξενία της λαϊκής ένδυσης του Βόλου κάθε Σάββατο, χωρίς όμως να υπάρχει έγγραφη διάθεση του ακινήτου από την Εθνική Τράπεζα.

Επιπλέον, δεύτερες σκέψεις υπάρχουν και για τις απογευματινές λαϊκές αγορές.

Βάση της Κανονιστικής προτείνεται κάθε Τρίτη η λειτουργία απογευματινής μικρής λαϊκής αγοράς στις Αλυκές, στο μεγάλο Πάρκινγκ.

Κάθε Τετάρτη αντίστοιχη λαϊκή αγορά προτείνεται να χωροθετηθεί στην οδό Φερρών. Οι απογευματινές λαϊκές αγορές, πρόκειται να λειτουργούν από τις 3μ.μ. έως τις 6μ.μ. τη χειμερινή περίοδο και από τις 6μ.μ. έως τις 9μ.μ. τη θερινή περίοδο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου