ΤΟΠΙΚΑ

Και απογευματινές λαϊκές σε Αλυκές και Παλιά

και-απογευματινές-λαϊκές-σε-αλυκές-κα-644097

Επί τάπητος η κανονιστική στις δημοτικές ενότητες Βόλου

Δύο νέες λαϊκές αγορές που θα λειτουργούν απογεύματα και θα περιλαμβάνουν τόσο είδη ένδυσης και υπόδησης όσο και οπωρολαχανικά έρχονται να προστεθούν μέσω της νέας Κανονιστικής στο χάρτη του Βόλου

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με την εισήγηση που έρχεται επί τάπητος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, την ερχόμενη Δευτέρα 2 Μαρτίου, προτείνεται η λειτουργία δύο νέων λαϊκών αγορών, στην απογευματινή ζώνη, στην περιοχή των Αλυκών και των Παλαιών.

Συγκεκριμένα κάθε Τρίτη προτείνεται η λειτουργία απογευματινής μικρής λαϊκής αγοράς στις Αλυκές, στο μεγάλο Πάρκινγκ.

Κάθε Τετάρτη αντίστοιχη λαϊκή αγορά προτείνεται να χωροθετηθεί στην οδό Φερρών. Η θεσμοθέτηση των δύο νέων αγορών γίνεται μετά από υπογραφές που συγκέντρωσαν οι κάτοικοι. Οι απογευματινές λαϊκές αγορές, πρόκειται να λειτουργούν από τις 3 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. τη χειμερινή περίοδο και από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. τη θερινή περίοδο.

Μέσω της νέας Κανονιστικής, προβλέπεται επίσης η ανά τρίμηνο «μετακόμιση» των λαϊκών αγορών ένδυσης και υπόδησης, η χωροθέτηση των οποίων θα εναλλάσσεται μεταξύ τεσσάρων κι όχι δύο δρόμων για να μειώνεται η όχληση στους περιοίκους.

Συγκεκριμένα, οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν ως εξής:

ΒΟΛΟΣ

Οπωρολαχανικά (κάθε Τρίτη): Στην οδό Ζ. Πηγής από Ηφαίστου έως Δ. Πολιορκητού, στην οδό Παναγούλη από Στρατηγού Ιατρίδη έως Ανακασιάς και στην Οδό Μεταμορφώσεως μεταξύ των οδών Αλ. Μέρου και Ανώνυμη Πάροδο με συνέχεια στην οδό Χαϊδαρίου από Ιωλκού έως Μεταμορφώσεως.

(κάθε Τετάρτη): Στην οδό Δ. Γεωργιάδου από Ιωλκού – Κουταρέλια έως Κουντουριώτου, στην οδό Λ. Βύρωνος από Κουταρέλια έως Καποδιστρίου και στην οδό Μαγνήτων από Ιωλκού – Κουταρέλια έως Κουντουριώτου.

(κάθε Παρασκευή): Στην οδό Ρήγα Φεραίου από Ογλ – Γαμβέτα έως Καραϊσκάκη, στην οδό Μαγνήτων από Ογλ – Γαμβέτα έως Καραϊσκάκη και στην οδό Δ. Γεωργιάδου από Ογλ – Γαμβέτα έως Καραϊσκάκη.

(κάθε Σάββατο): Στην οδό Γ. Δήμου από Κ. Καρτάλη έως Κύπρου, στην οδό Γ. Δήμου από Ιωλκού έως Μεταμορφώσεως και στην οδό Μεταμορφώσεως από Τριανταφυλλίδη έως Στρατηγού Μακρυγιάννη και στην οδό Νικηταρά από Ματρώζου έως Αλαμάνας.

Ενδυση – υπόδηση (κάθε Τετάρτη): στην οδό Καραμπατζάκη από Παρασκευοπούλου έως Νικάνδρου, στην οδό Καποδιστρίου από Αναλήψεως έως Γ. Καρτάλη και στην οδό Μεταμορφώσεως από Αγ. Βασιλείου έως Στρ. Μακρυγιάννη.

(κάθε Παρασκευή): Στην οδό Κωνσταντά από Κασσαβέτη έως Φ. Ιωάννου, στην οδό Καραϊσκάκη από Αναλήψεως έως Γαλλίας, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και στην οδό Κασσαβέτη.

(κάθε Σάββατο): στο Γήπεδο Οινοπνεύματος.

Ν. ΙΩΝΙΑ

Οπωρολαχανικά (κάθε Δευτέρα): Στην οδό Μ. Μερκούρη από Μαιάνδρου έως Μανδηλαρά, στην οδό Ευφραιμίδου από Αναπαύσεως έως Μαγνησίας και στην οδό Δημοκρατίας από Αναπαύσεως έως Λ. Ειρήνης.

(κάθε Πέμπτη): Στην οδό Φιλαδελφείας από Δορυλαίου έως Δαβάκη, στην οδό Κυρίλλου από Βενιζέλου έως Αγίας Φωτεινής και ένα τετράγωνο επί της Φιλαδελφείας από Κυρίλλου έως Δαβάκη.

Ενδυση – υπόδηση (κάθε Δευτέρα): Είτε στην οδό Ικάρων, είτε στο πάρκινγκ «Ανδρέας Βαλαχής» είτε στη συνέχεια της Μελίνας Μερκούρη και επί της οδού Στρ. Ιωάννου.

(κάθε Πέμπτη): Στη συνέχεια της οδού Φιλαδελφείας και στο Πάρκο της Βαμβακουργίας.

Στην Αγριά, προτείνεται η λειτουργία της λαϊκής αγοράς κάθε Δευτέρα, επί της οδού Αριστοτέλους και από την οδό 12 Αποστόλων έως την οδό Δημάρχου Παραθύρη.

Στη Ν. Αγχίαλο, προτείνεται η λειτουργία της λαϊκής αγοράς, κάθε Τρίτη, από τις 7 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, επί της οδού 30ης Ιουλίου μεταξύ των οδών Αγίου Γεωργίου με Κύπρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου