ΤΟΠΙΚΑ

Επανεξέταση των διαγωνισμών της ΔΕΗ για τον ΙΜΑΝΤΑ και άλλες εταιρείες

επανεξέταση-των-διαγωνισμών-της-δεη-γ-644314

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την αναγκαιότητα οι διαγωνισμοί που αφορούν εταιρείες με μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο όπως η ΔΕΗ να λαμβάνουν υπόψη τους συνολικά όλους τους παράγοντες που δίνουν οφέλη τόσο στο ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο όσο και στην κοινωνία τονίζουν οι πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλ. Μεικόπουλος, Δαν. Τζήκα, Κων. Δελημήτρος, Κατ. Παπανάτσιου και Μ. Μπαλλής για τον ΙΜΑΝΤΑ.

Οι πέντε βουλευτές είχαν συνάντηση με αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζομένων στην Αθήνα μαζί με τους Υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη.

Οι βουλευτές τόνισαν επίσης ότι πέρα από τη μείωση του κόστους με την κατακύρωση της μικρότερης τιμής στον διαγωνισμό, θα πρέπει να συνεκτιμώνται και τα οφέλη που θα προκύψουν από τα έσοδα από εισφορές σε ΙΚΑ, τον φόρο εισοδήματος, και ειδικά από τη διατήρηση ακόμα και αύξηση των θέσεων εργασίας, όσον αφορά τους τρείς διεθνείς διαγωνισμούς ενώ το όλο θέμα θα εξετάσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί μέσα στο πλαίσιο του θεσμικού τους ρόλου.

Οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ- όπως επισημαίνεται σε κοινή ανακοίνωση- με την παρουσία τους στη συνάντηση θέλησαν να δώσουν το στίγμα ότι η Μαγνησία, η οποία πλήττεται χρόνια από την αποβιομηχάνιση και τελευταία λόγω μνημονίων βιώνει μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση, καταγράφει τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας πανελλαδικά, που σημαίνει ότι είναι σημαντικό να μην χάνονται αλλά να δημιουργούνται θέσεις εργασίας στην περιοχή που θα δώσουν ανάσα στην τοπική οικονομία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου