ΔΙΕΘΝΗ

«Όχι» στο αίτημα της τουρκικής αντιπολίτευσης για επανακαταμέτρηση στην Άγκυρα

όχι-στο-αίτημα-της-τουρκικής-αντιπο-299070

Απέρριψε το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας το αίτημα του αντιπολιτευόμενου CHP για επανακαταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές για το δήμο της Άγκυρας, απόφαση που πιθανότατα θα είναι και οριστική.

Η τουρκική αντιπολίτευση είχε εναποθέσει όλες τις της ελπίδες να αποφευχθεί η πλήρης ήττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην «αναψηλάφιση» των αποτελεσμάτων στην Άγκυρα, ο οποίος πήγε οριακά στον δήμαρχο του κυβερνώντος AKP.

Κορυφαίο στέλεχος του CHP είπε στο Reuters ότι ο υποψήφιός του για το δήμο της Άγκυρας σκοπεύει πλέον να απευθυνθεί στο Συνταγματικό Δικαστήριο, αλλά οι προσδοκίες στο κόμμα της αντιπολίτευσης είναι ελάχιστες.

«Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για το Συνταγματικό Δικαστήριο» ανέφερε το στέλεχος που επικαλείται το βρετανικό πρακτορείο, εκτιμώντας πως «η τελευταία και μοναδική επιλογή είναι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων».

Ο Μελίχ Γκιοκτσέκ του κυβερνώντος AKP είχε επανεκλεγεί δήμαρχος της Άγκυρας με 44,6%, επικρατώντας οριακά του υποψηφίου του CHP Μανσούρ Γιαβάς, ο οποίος είχε αποσπάσει το 43,8%.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου