ΔΙΕΘΝΗ

Virgin Galactic: Φέτος οι πρώτες τουριστικές πτήσεις στο διάστημα

virgin-galactic-φέτος-οι-πρώτες-τουριστικές-πτήσε-229703

H εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει τα πρώτα υποτροχιακά ταξίδια στο όριο του Διαστήματος εντός του 2014.

Έτοιμη να πραγματοποιήσει τις πρώτες τουριστικές πτήσεις στο όριο του Διαστήματος θα είναι η Virgin Galactic μέσα στο 2014, διαβεβαιώνει εκ νέου ο πρόεδρος της εταιρείας, Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο οποίος σκοπεύει να ταξιδέψει μαζί με τα παιδιά του στην παρθενική πτήση.

Η έναρξη των εμπορικών υποτροχιακών πτήσεων προγραμματιζόταν αρχικά για το 2007, έκτοτε όμως έχει μετατεθεί πέντε φορές, οδηγώντας σε εικασίες για ανυπέρβλητα τεχνικά προβλήματα, τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων την υποτιθέμενα ανεπαρκή ισχύ του πυραυλοκινητήρα.

Στις λίστα των εκατοντάδων συνταξιδιωτών που έχουν δώσει προκαταβολές του εισιτηρίου των 200.000 δολαρίων, φέρεται να είναι και το ζεύγος Μπραντ Πιτ – Αντζελίνα Τζολί.

Το SpaceShipTwo, το ασυνήθιστο σκάφος που αναπτύσσει η εταιρεία, θα απογειώνεται από την έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνια στερεωμένο κάτω από τα φτερά ενός μητρικού αεροπλάνου. Θα απελευθερώνεται σε μεγάλο ύψος όπου θα πυροδοτεί τον πυραυλοκινητήρα του και θα ανεβαίνει μέχρι τα 110 χιλιόμετρα, χαρίζοντας στους επιβάτες μια ολιγόλεπτη εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας.

Η πτήση είναι “υποτροχιακή» επειδή το σκάφος δεν πετά αρκετά γρήγορα για να τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη. Έως τώρα, το SpaceShipTwo δεν έχει φτάσει ποτέ στο τελικό του ύψος, αν και πλησίασε τα 26 χιλιόμετρα τον περασμένο μήνα στη διάρκεια της τρίτης δοκιμαστικής πτήσης στην οποία ενεργοποίησε τον πυραυλοκινητήρα.

Η πρώτη εμπορική πτήση η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί φέτος, θα μεταδοθεί ζωντανά από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian.

econews.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου