AROUND THE WEB

Ιαπωνία: 100 κλέφτες «σήκωσαν» 12,7 εκατ. $ σε τρεις ώρες

ιαπωνία-100-κλέφτες-σήκωσαν-127-εκατ-σε-τ-844785

Χρειάστηκαν μόλις 3 ώρες για να κλέψουν πάνω από 1,4 δις γιέν (12,7 εκατομμύρια δολάρια) από ΑΤΜ στην Ιαπωνία, σε μια τολμηρή ληστεία στην οποία εμπλέκονται δεκάδες μέλη ενός διεθνούς συνδικάτου εγκλήματος.

Η αστυνομία πιστεύει ότι πάνω από 100 άτομα, κανείς από τους οποίους δεν έχει συλληφθεί, συνεργάστηκαν χρησιμοποιώντας πλαστές πιστωτικές κάρτες που περιείχαν στοιχεία που αποκτήθηκαν παράνομα από τράπεζα στη Νότια Αφρική.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν τις πλαστές κάρτες σε 1.400 παντοπωλεία με ΑΤΜ το πρωί της 15ης Μαϊου, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο καθένας τους «σήκωσε» 100.000 γιέν, το μέγιστο επιτρεπόμενο από τις αυτόματες ταμειακές μηχανές.

Οι κλέφτες στοχοποίησαν ταμειακές μηχανές στην πρωτεύουσα Τόκιο και σε άλλους 16 νομούς, σύμφωνα με το Kyodo News.

Η ιαπωνική αστυνομία ζήτησε από τις αρχές της Νοτίου Αφρικής, μέσω της Interpol, να διερευνήσει σχετικά με το πώς ελήφθησαν οι πληροφορίες των πιστωτικών καρτών.

Τα δεδομένα των συναλλαγών που ανακτήθηκαν από τις αυτόματες ταμειακές μηχανές δείχνουν πως οι εγκληματίες χρησιμοποίησαν πληροφορίες για 1.600 πιστωτικές κάρτες που εκδόθηκαν από τράπεζα της Νοτίου Αφρικής, η οποία δεν έχει κατονομαστεί.

Η εφημερίδα Yomiuri Shimbun αναφέρει πως τα χρήματα τραβήχτηκαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της περασμένης Κυριακής και η τελευταία συναλλαγή έγινε λίγο πριν τις 8 την ίδια μέρα.

Guardian/ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου