ΔΙΕΘΝΗ

Δεύτερο κύμα θανάτων από το νέο σεισμό στη νότια Ιαπωνία

δεύτερο-κύμα-θανάτων-από-το-νέο-σεισμό-26290

Σε τουλάχιστον 19 έχει ανέλθει ο αριθμός των θυμάτων από το δεύτερο, ισχυρότερο σεισμό που χτύπησε τη νότια Ιαπωνία το Σάββατο, μίαμιση ημέρα μετά τον σεισμό που είχε ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 10 άτομα.

Συνολικά, οι τραυματίες βρίσκονται στους 1.500 ενώ συνεργεία διάσωσης, με τη βοήθεια του στρατού, προσπαθούν να ανασύρουν εγκλωβισμένους πριν επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με το Κιόντο, τουλάχιστον 200.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση στη νομαρχία Κουμαμότο, η οποία επλήγη από τη νέα δόνηση.

Κατά το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) ο σεισμός είχε επίκεντρο μια περιοχή ένα χιλιόμετρο από την πρωτεύουσα της νομαρχίας σε μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και είχε μέγεθος 7,0 βαθμών. Η ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία έκανε την εκτίμηση ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 7,3 βαθμών.

Ο σεισμός της Πέμπτης, μεγέθους 6,5 βαθμών, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον εννέα ανθρώπων, ενώ άλλοι 760 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Την δόνηση ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου