ΑΛΜΥΡΟΣ

Αντιδράσεις για τη μεταστέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλμυρού

αντιδράσεις-για-τη-μεταστέγαση-του-πυ-505641

«Οχι» στο κλείσιμο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλμυρού λέει η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μαγνησίας, η οποία προειδοποιεί ότι η αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, το οποίο σύμφωνα με ΦΕΚ μεταφέρεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», με τη μετονομασία του σε Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα, θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την πυρασφάλεια και την προστασία της περιφέρειας του Δήμου Αλμυρού.

«Θεωρούμε την απόφασή σας εσφαλμένη. Καταργείτε την έννοια της Άμεσης Επέμβασης για την πόλη του Αλμυρού και το αίσθημα ασφάλειας για τους πολίτες της. Η πόλη του Αλμυρού είναι μία κοινωνία 15.000 κατοίκων με σχολεία όλων των βαθμίδων, υποκαταστήματα τραπεζών, δημόσιες υπηρεσίες και πάρα πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίς την παρουσία της πυροσβεστικής δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά», τονίζει η Ένωση.

Η ίδια σημειώνει περαιτέρω ότι «Το Π. Κ. Αλμυρού επιχειρησιακά καλύπτει μία από τις μεγαλύτερες εκτάσεις στην Ελλάδα, τον μεγαλύτερο τομέα στον Ν. Μαγνησίας και έναν από τους μεγαλύτερους ορεινούς όγκους της Θεσσαλίας. Αυτό αποδεικνύεται και από τον αριθμό των συμβάντων στα οποία επεμβαίνει ετησίως, που είναι πολύ περισσότερα και από άλλες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες που λειτουργούν στην Επικράτεια».

Για την Ένωση, η μεταφορά του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλμυρού, ουσιαστικά σημαίνει κλείσιμό του, καθώς θα μεταφερθεί σε μία απόσταση από τον Αλμυρό μεγαλύτερη των 20 χλμ.

«Το υπάρχον πυροσβεστικό προσωπικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλμυρού δεν θα είναι επαρκές για τη στελέχωση και λειτουργία του νέου Π.Κ. με τις αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες, με συνέπεια την υπερεργασία, τη μη χορήγηση αναπαύσεων και κοινωνικών αδειών, χωρίς να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας – με αποτέλεσμα την καταπόνηση του πυροσβεστικού προσωπικού», τονίζει.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Ένωση ζητά εξαίρεση από κάθε σχεδιασμό αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλμυρού και αντιπροτείνει την ίδρυση νέου Πυροσβεστικού Κλιμακίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», που θα απασχολείται αποκλειστικά με την παροχή υπηρεσιών στο τμήμα της Εθνικής Οδού, που εκμεταλλεύεται η εν λόγω εταιρεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου