ΑΛΜΥΡΟΣ

Ζητά διευκρινίσεις για τη μεταφορά του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλμυρού στον Δρυμώνα

ζητά-διευκρινίσεις-για-τη-μεταφορά-το-509027

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το ζήτημα της μεταφοράς του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλμυρού στο Δρυμώνα. Στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας επισημαίνει τη μεγάλη αναστάτωση που προκαλεί στην πόλη του Αλμυρού η απομάκρυνση της πυροσβεστικής υπηρεσίας και τονίζει ότι μια τέτοια απόφαση ελλοχεύει κινδύνους για την πυρασφάλεια της περιοχής.

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Ακάλυπτη πυροσβεστικά αναμένεται να βρεθεί η πόλη του Αλμυρού, μετά και την οριστική πλέον απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την «Ίδρυση νέων Πυροσβεστικών Κλιμακίων και αναδιάρθρωση υφιστάμενων Πυροσβεστικών Κλιμακίων στους αυτοκινητόδρομους «Ολυμπία Οδός» και «Αιγαίου» (ΦΕΚ 1139 Β΄/31-3-2017). Σύμφωνα με το άρθρο 6 της εν λόγω απόφασης του υπουργείου: «στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, το υφιστάμενο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού αναδιαρθρώνεται και μεταφέρεται στην Τεχνική Βάση του Δρυμώνα, Δήμου Αλμυρού, ενώ μετονομάζεται σε Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα και υπάγεται διοικητικά και επιχειρησιακά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου».

Η απόφαση αυτή αναμένεται να επηρεάσει δραστικά την πυρασφάλεια της πόλης του Αλμυρού, καθώς ένας μεγάλος Δήμος, με αγροτικές περιοχές, αναμένεται να βρεθεί ακάλυπτος. Η απόσταση από το Δρυμώνα μέχρι την πόλη του Αλμυρού παρεμποδίζει την αμεσότητα της επέμβασης του πυροσβεστικού σώματος. Επίσης, η υπάρχουσα οργανική δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος Βόλου, καθώς και η στελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου του Δρυμώνα με το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκούν για να καλύψουν τις τρέχουσες και αυξημένες ανάγκες, ενός μεγάλου σε έκταση Δήμου, όπως είναι ο Δήμος Αλμυρού.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Βάσει ποιου σχεδιασμού προέκυψε η μεταφορά του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλμυρού στο Δρυμώνα, αφήνοντας ακάλυπτη ολόκληρη την πόλη του Αλμυρού;
  2. Πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες της πόλης του Αλμυρού, όταν η συγκεκριμένη απόφαση ουσιαστικά καταργεί τη δυνατότητα για άμεση πυρασφάλεια και πυροπροστασία;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Δεν επαρκούν οι τραπεζοκόμοι στο Γ.Ν. Βόλου

Επιπλέον, ο κ. Χρήστος Μπουκώρος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, τονίζοντας τις σημαντικές ελλείψεις σε τραπεζοκόμους του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, το οργανόγραμμα του νοσοκομείου ορίζει 15 οργανικές θέσεις, εκ των οποίων οι έξι μόνο είναι καλυμμένες. Μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Το υπάρχον προσωπικό είναι πλέον καταπονημένο και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες ενός τόσο μεγάλου νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει τα ρεπό και τις άδειες που δικαιούνται. Ακόμη και δύο άτομα που αναμένεται να προσληφθούν από την τελευταία προκήρυξη δωδεκάμηνης απασχόλησης, δεν αναμένεται να συνεισφέρουν σημαντικά στα μεγάλα λειτουργικά κενά, που δημιουργούνται με την υποστελέχωση του συγκεκριμένου τμήματος των τραπεζοκόμων».

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος ζητά να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό, για το εάν προτίθεται να καλύψει με μόνιμο προσωπικό τραπεζοκόμων το Γ.Ν. Βόλου και όχι με πρόσκαιρες λύσεις, όπως οι συμβάσεις μέσω ΟΑΕΔ ή ορισμένου χρόνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου