ΤΟΠΙΚΑ

Περνούν στην τελική ευθεία για νέο Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μαγνησίας

περνούν-στην-τελική-ευθεία-για-νέο-πρό-36706

Καθορίστηκαν οι 106 εκλέκτορες, απομένουν οι ΟΝΝΕΔίτες

Στη συγκρότηση του εκλεκτορικού σώματος το οποίο την Κυριακή 17 Απριλίου (8 π.μ. – 2 μ.μ. ΝΟΔΕ), θα εκλέξει το νέο πρόεδρο της Νομαρχιακής Οργάνωσης Μαγνησίας της Ν.Δ., προχωράει η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή μετά την ολοκλήρωση όλων των εκλογικών διαδικασιών σε επίπεδο πρωτοβάθμιων οργάνων και την ανακήρυξη των εκλεγμένων στις διάφορες θέσεις.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Για τη θέση του προέδρου του ΝΟΔΕ, έχουν εκφράσει δημόσια το ενδιαφέρον τους οι κ.κ. Δήμος Νταόπουλος και Νίκος Αθανασάκης και αναμένεται να υποβάλουν υποψηφιότητες στην αρμόδια Ν.ΕΦ.Ε., εγγράφως και επί αποδείξει, από τις 17:00 της Τρίτης, 12 Απριλίου 2016 μέχρι τις 19:00 ώρα της Πέμπτης 14 Απριλίου 2016.

Στη δήλωση υποψηφιότητας επισυνάπτεται και έντυπο υποστήριξης. Είκοσι (20) μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης (ΝΟ.Σ.) που δηλώνουν ότι υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του συγκεκριμένου υποψήφιου, εφόσον αυτός είναι μέλος της ΝΟ.Σ. (όπως ο κ. Νταόπουλος).

Τριάντα (30) μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης (ΝΟ.Σ.) που δηλώνουν ότι υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του συγκεκριμένου υποψήφιου, εφόσον αυτός δεν είναι μέλος της ΝΟ.Σ. (όπως ο κ. Αθανασάκης).

Η ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης είναι μυστική και θα διεξαχθεί την Κυριακή, 17 Απριλίου 2016, από 08:00 έως 14:00, υπό την εποπτεία της Ν.ΕΦ.Ε. στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, στο Βόλο.

Στη διαδικασία έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο τα μέλη του εκλεκτορικού σώματος ήτοι: Ο βουλευτής Χρ. Μπουκώρος, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, οι 4 δήμαρχοι που εκλέχτηκαν με την υποστήριξη της Ν.Δ. κ.κ. Δημ. Εσερίδης, Δημ. Νασίκας, Δημ. Πρεβεζάνος και Χρ. Βασιλούδης, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Γ. Κίτσιος, οι νεοεκλεγέντες πρόεδροι των οκτώ Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, τα 81 νεοεκλεγέντα μέλη των ΔΗΜΤΕ και οι δέκα θεματικοί Τομεάρχες, συνολικά 106 εκλέκτορες.

Σε αυτούς θα προστεθούν από την ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας, αν μέχρι τότε γίνουν εκλογές, ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και τα εκλεγμένα μέλη των τριμελών συμβουλίων των Τοπικών Γραφείων της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. που εδρεύουν στην περιοχή ευθύνης της Νομαρχιακής Οργάνωσης. Αν γίνουν εκλογές στην ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας, μετά το φιάσκο της περασμένης Κυριακής και τη ματαίωση, τότε θα εκλεγούν 3μελή συμβούλια από 4-5 Τοπικά γραφεία, περίπου 17 άτομα, μαζί με τον νέο Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ.

Με δεδομένους τους 106 εκλέκτορες (πλην ΟΝΝΕΔ δηλαδή), ο χάρτης έχει σχηματιστεί και οι υποψήφιοι πρόεδροι, μπορούν εκ των προτέρων να προσδιορίσουν την εκλογική τους επιρροή.

Εμπειρα στελέχη της τοπικής Ν.Δ., εκτιμούν πως η συντριπτική πλειοψηφία των μελών, όπως εκφράστηκε στις εκλογές για ΔΗΜΤΟ/ ΔΗΜΤΕ και για τους Τομεάρχες, θα δώσει ισχυρή εντολή στην υποψηφιότητα Νταόπουλου, ενώ από το προεδρικό περιβάλλον εκφράζεται η αισιοδοξία για επικράτηση Αθανασάκη, παραπέμποντας στην ισχυρή σταυροδοσία που έλαβαν υποψήφιοί της (Κοπάνου, Καλτσογιάννη κ.α.) στην εκλογή Συνέδρων.

Στο μεταξύ, έγιναν γνωστά από τη ΝΕΦΕ τα τελικά αποτελέσματα στις ΔΗΜΤΕ όπου υπήρχαν περισσότερες υποψηφιότητες από τις θέσεις μελών.

Ειδικότερα εκλέγονται:

  • ΔΗΜΤΟ Βόλου: Τζούνη Νικολέτα 309, Γιαννακόπουλος Παν. 254, Γούργος Δημ. 251, Κελαηδόνης Γεωρ. 203, Διούδη Μαρία 190, Τσακούμης Κων. 158, Παπαδοπούλυο Παρασκευή 136, Μπούτλας Ηλίας 115, Αλπάκη – Δασκαλοπούλου Καλλιόπη 110, Μαργαρίτης Στυλ. 72, Τριάντου – Ασκητή Αγγελική 72, Αναστασίου Αναστασία 65, Ασημώρης Λεωνίδας 56, Γιαννή Μαρία 42, Παπαδιά Μαρία 41, Κύρου Γιαν. 35 και με κλήρωση Χρ. Πιλάτος 10.
  • ΔΗΜΤΟ Αλμυρού: Νανάς Γ., Υφαντή Ανθή, Φλουδάρας Χρ., Κοντούρης Νικ., Αναστασίου Δημ., Κουτμάνης Νικ., Σιούτη Αγορίτσα, Γερογιάκομος Γεωργ,. Αλεξάκης Γεωρ. Κοττά Σταυρούλα.
  • ΔΗΜΤΟ Σκιάθου: Πασχάλης Θεοδ., Αννης Νικ., Πολύμερος Κων., Μιτζέλος Γεωργ. Μασούρας Χρ., Παπανικολάου Μαρία, Καπαδούκα Νίκη, Παλάντζα Ευαγγελία και με κλήρωση Μίχας Δημ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου