ΤΟΠΙΚΑ

Ειρηνοδικείο Βόλου: Σώθηκε η κατοικία άνεργης μητέρας

ειρηνοδικείο-βόλου-σώθηκε-η-κατοικία-293467

Προσέφυγε στον νόμο Κατσέλη και έσωσε την κύρια κατοικία της. Ημεδαπή 44 ετών, άνεργη μητέρα δύο παιδιών, κάτοικος νησιού των Β. Σποράδων, κατάφερε να ρυθμιστούν τα χρέη της στις τράπεζες με δόσεις, που να ανταποκρίνονται στα πραγματικά της οικονομικά δεδομένα, απομακρύνοντας έτσι την απειλή πλειστηριασμού της περιουσίας της.

Η 44χρονη έχει χρέη, που ανέρχονται σε 36.422 ευρώ. Το Ειρηνοδικείο Βόλου με τηναπόφαση του όρισε την καταβολή 100 ευρώ μηνιαίωςεπί 2 έτηκαι εξαίρεσε από την εκποίηση την κύρια κατοικία της σε οικόπεδο65τ.μ., που αποτελείται από ημιυπόγειοαπό έναδωμάτιο και τουαλέτα και στο ισόγειο από ένα δωμάτιο συνολικής εκτάσεως 90τ.μ. με την καταβολή 240 μηνιαίως δόσεων επί 136,77εκάστη, όπως έκανε γνωστό το κόμμα Δανειοληπτών- Ταυτότητα Κεντρώων.

Το δικαστήριο διέγραψε το 2,74% των οφειλών της.

Η 44χρονη είναι μακροχρόνια άνεργη, συντηρείται από τον σύζυγό της και λαμβάνει επίδομα λόγω ασθενείας του ενός τέκνου της.

Ο νόμος Κατσέλη συνεχίζει να σκορπίζει χαμόγελα σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά στον Βόλο και τη Μαγνησία, καθώς οι υποθέσεις που αναμένεται ακόμη να συζητηθούν ή έχουν συζητηθεί και εκκρεμεί η έκδοση αποφάσεων είναι πολλές.

Επιπλέον με τη διαδικασία του επαναπροσδιορισμού υποβλήθηκαν άλλες 208 αιτήσεις από νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, οι οποίες θα συζητηθούν επίσης με βάση τον νόμο Κατσέλη.

Αυτή τη στιγμή η μοναδική επιλογή που έχουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις για να ρυθμίσουν τα χρέη τους είναι η εξωδικαστική ρύθμιση, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα πτώχευσης.

Ο δικηγορικός κόσμος βρίσκεται σε στάση αναμονής για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν οι τράπεζες τις αιτήσεις για ένταξη οφειλετών στον νέο νόμο του εξωδικαστικού μηχανισμού για ρύθμιση οφειλών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου