ΤΟΠΙΚΑ

Κραυγή αγωνίας από τους ξενοδόχους της Μαγνησίας

κραυγή-αγωνίας-από-τους-ξενοδόχους-τη-63824

«Η αναμονή σκοτώνει τον τουρισμό»

Εντείνεται η αγωνία των ξενοδόχων της Μαγνησίας, οι οποίοι διατυπώνουν την έντονη ανησυχία τους για το συνεχιζόμενο πάγωμα του ενδιαφέροντος από το εξωτερικό, επισημαίνοντας ότι η κίνηση του τριημέρου και τα ποσοστά πληρότητας, που ξεπέρασαν το 80%, δεν καλύπτουν το χαμένο έδαφος. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα αρκετοί Ελληνες κινήθηκαν προς τη Μαγνησία, λόγω του τριημέρου της Κυριακής της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, το οποίο λειτούργησε ως τονωτική ένεση για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του τουρισμού, αλλά τα προβλήματα των ξενοδόχων παραμένουν και εντείνονται με φόντο την επερχόμενη θερινή σεζόν.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Την ικανοποίησή του για την κίνηση του τριημέρου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν, διατυπώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι διαφαίνεται ανάλογο ενδιαφέρον και ενόψει της 25ης Μαρτίου αλλά «το πρόβλημα παραμένει σε επίπεδο καλοκαιρινής σεζόν, διότι έχουν παγώσει τα πάντα και οι πολύ λίγες κρατήσεις που υπάρχουν, εντείνουν την ανησυχία μας».

Κοινή θέση των ξενοδόχων είναι ότι πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ σχετικό υπόμνημα της πανελλήνιας ομοσπονδίας των ξενοδόχων, έχει κοινοποιηθεί σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς. «Το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει και εντείνεται όσο περνάει ο καιρός. Το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, είναι εμφανές και η κατάσταση αναμονής σκοτώνει τον τουρισμό» επισημαίνει ο κ. Ζαφείρης, μεταφέροντας την κραυγή αγωνίας των ξενοδόχων.

Καθοριστικός μήνας σε σχέση με τις οργανωμένες κρατήσεις από το εξωτερικό θεωρείται ο Μάρτιος, ενώ όπως αναφέρει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της περιοχής μας, η στασιμότητα που παρατηρείται το τελευταίο δίμηνο, λόγω του κλίματος αβεβαιότητας που επικρατεί, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, έχει άμεσο αντίκτυπο στον τουρισμό. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι οι ξενοδόχοι, όπως και οι Ελληνες γενικότερα, είναι αλληλέγγυοι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, έχοντας νωπές ακόμη τις μνήμες των προγόνων τους, οι οποίοι βρέθηκαν στο δρόμο της προσφυγιάς πριν από ενενήντα οχτώ χρόνια. Πρέπει, ωστόσο, επισημαίνει ο κ. Ζαφείρης, οι κυβερνώντες να δώσουν τη λύση στο προσφυγικό, προκειμένου να εκλείψουν οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου. Σκιαγραφώντας την καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι, ο ίδιος ξενοδόχος τονίζει ότι διατυπώνονται διαρκώς ερωτήματα από τουρ οπερέιτορς του εξωτερικού σχετικά με τα σύνορα, τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό. Παράλληλα ο ίδιος επιχειρηματίας τονίζει ότι έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα στον οδικό τουρισμό, υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον και δυναμική στο πεδίο του τουρισμού από τις βαλκανικές χώρες αλλά εκτιμάται ότι το ενδιαφέρον θα ανακοπεί εάν δεν δοθεί άμεσα λύση από τους κυβερνώντες. Κοινή πεποίθηση των επαγγελματιών του συγκεκριμένου κλάδου είναι ότι πρέπει να δοθεί βαρύτητα στη διασφάλιση των οργανωμένων κρατήσεων από το εξωτερικό, διότι οι μεμονωμένες κρατήσεις της τελευταίας στιγμής που πιθανόν θα υπάρξουν ενόψει θερiνής σεζόν, δεν είναι αρκετές για να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου