ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σημείο συνάντησης η Αλόννησος

σημείο-συνάντησης-η-αλόννησος-369863

Δεκάδες χορευτές στο φεστιβάλ που ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Σημείο συνάντησης έξι χορευτικών συγκροτημάτων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αποτέλεσε η Αλόννησος, συγκεντρώνοντας δεκάδες συμμετοχές από διάφορα σημεία της χώρας. Το πρώτο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Αλοννήσου, που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλοννήσου, άνοιξε ένα σημαντικό κεφάλαιο για το νησί, που δίνει έμφαση στην ανάδειξη των τοπικών και λαογραφικών στοιχείων, τα οποία μετρούν αιώνες ζωής.

Συνδιοργανωτές του πρώτου φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Αλοννήσου ήταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Αλοννήσου, ο ΟΠΑΚΔΑ και το Λιμενικό ταμείο Αλοννήσου, ενώ μέγας χορηγός ήταν η Hellenic Seaways.

Συμμετείχαν τα Χορευτικά συγκροτήματα: Θρακική Εστία Εορδαίας «Αρχιγένης»,

Πολιτιστικός Σύλλογος Κρόκου Κοζάνης «Ιωακείμ Λούλιας», Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αλωνακίων Κοζάνης «Πόντος», Πολιτιστικός κι Εξωραϊστικός Σύλλογος Λιβανατών «Οδυσσέας Ανδρούτσος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπέλου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου.

Το παραλιακό μέτωπο του νησιού γέμισε από χορευτές που μεταφέρθηκαν στο χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης δια θαλάσσης, με καΐκια. Αρχικά χόρεψαν σχηματίζοντας έξι κύκλους και στη συνέχεια ενώθηκαν σε ένα μεγάλο κύκλο, προκαλώντας τη συγκίνηση των πολυάριθμων θεατών.

Η συγκινησιακή φόρτιση κορυφώθηκε όταν ο πρόεδρος του Συλλόγου, Παναγιώτης Τσουκανάς, πρόεδρος παράλληλα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου, αναφέρθηκε στο έργο του αείμνηστου π. Αβράαμ Αποστολίδη και το μεγάλο κενό που άφησε με την ξαφνική εκδημία του, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση αφιερώνεται στη μνήμη του ως ελάχιστος φόρος τιμής.

Ο κ. Τσουκανάς αναφέρθηκε παράλληλα στην αρχική αναβολή της διοργάνωσης λόγω δημοψηφίσματος αλλά και την απόφαση να γίνει τελικά το μεγάλο βήμα, σε πείσμα των δύσκολων εποχών. «Εξι χορευτικά συγκροτήματα αψήφησαν τις οικονομικές δυσκολίες, γιατί ειδικά σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς η παράδοση είναι αυτή που μένει αναλλοίωτη. Η παράδοση μας θυμίζει την καταγωγή μας και συμβάλει στην ομόνοια και την συνοχή μας» όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Συλλόγου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του εγχειρήματος, τη δημοτική αρχή, τους αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, επαγγελματίες, εθελοντές και χορηγούς, που βοήθησαν να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου