Φάνης Τριανταφύλλου: Αυτοί είναι οι καναλάρχες

φάνης-τριανταφύλλου-αυτοί-είναι-οι-κα-582911

ΟΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Δεν θέλουν να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ και ας χρωστούν στο κράτος τη μερίδα του λέοντος από τα 2 περίπου δισεκατομμύρια που χρωστούν συνολικά οι ελληνικοί όμιλοι ΜΜΕ. Ποιοι; Οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, αλλιώς μεγαλοκαναλάρχες, όπως με απαξίωση τούς λέει ο λαός. Γιατί; Διότι, λένε, τα χρήματα αυτά συμψηφίζονται με τα χρήματα που χρωστούν από το διαφημιστικό χρόνο που νοίκιαζαν στα κόμματα κατά τη διάρκεια των εκλογικών αναμετρήσεων! Με άλλα λόγια μάς λένε ότι τα κόμματα τούς χρωστούν λεφτά κι άρα… πατσίζουν με την εισφορά που οι ίδιοι χρωστούν στο κράτος! Ένα από κάθε πλευρά παιδαριώδες επιχείρημα, δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμιά απόφαση συμψηφισμού, άσε που αν ήταν έτσι στη χρηματοδότηση των κομμάτων από τα κρατικά ταμεία θα έπρεπε να προστεθεί και το ασύλληπτο ποσό των 2 δισ.!

Ποιοι είναι αυτοί οι μεγαλοκαναλάρχες; Μέτοχοι τού MEGA είναι οι Βαρδινογιάννης (εφοπλιστής), Μπόμπολας (εκδότης – μεγαλοεργολάβος), Αλαφούζος (εφοπλιστής), Ψυχάρης (ΔΟΛ). Οι παραπάνω έχουν στον έλεγχό τους τις εξής εφημερίδες: Ψυχάρης – ΒΗΜΑ, ΝΕΑ. Μπόμπολας – ΕΘΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ κ.λ., Αλαφούζος – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Το τηλεοπτικό κανάλι STAR ελέγχεται από τον Βαρδινογιάννη. Το ΣΚΑΙ από τον υιό Αλαφούζο. Ο ΑΝΤ 1 από τον εφοπλιστή Κυριακού. Για να μη μιλήσουμε για ραδιόφωνα πανελλήνιας εμβέλειας και αθλητικές εφημερίδες.

Όλα τα κανάλια λειτουργούν με… προσωρινή άδεια από την εποχή Μητσοτάκη! Από τότε έως σήμερα οι μεγαλοκαναλάρχες, μέσα από τα ΜΜΕ που διέθεταν, χειραγωγούσαν το λαό, αποσιωπώντας την αλήθεια, διαστρέφοντας και διαβάλλοντάς την κι υμνολογώντας τις πολιτικές των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στον γκρεμό! Λίγο αν προσέξει ο αναγνώστης τις άλλες επαγγελματικές ενασχολήσεις των μεγαλοκαναλαρχών θα καταλάβει, για παράδειγμα, έναν από τους λόγους που οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρο, που το λαθρεμπόριο καυσίμων μένει στο απυρόβλητο, που ο λαός έχει αναγορεύσει τον Μπόμπολα σε «εθνικό εργολάβο», που όλα τα προηγούμενα χρόνια χάθηκαν δισεκατομμύρια στις προμήθειες του δημοσίου και τα δημόσια έργα κ.τ.λ. Το τελευταίο επίτευγμά τους, ο Ντερμπεντερισμός της μνημονιακής περιόδου, η λυσσαλέα δηλαδή προπαγάνδα υπέρ των μνημονίων, ήταν η επιστημονική άμυνα ενός συστήματος που καθήλωσε την ελληνική κοινωνία σε μια στάση απάθειας μπροστά σε καταστάσεις όπου οι μνημονιακές κυβερνήσεις εκχωρούσαν την εθνική κυριαρχία και εξαθλίωναν το λαό.

Αυτοί είναι που δε θέλουν σήμερα να πληρώσουν. Έτσι έχουν μάθει. Οι κυβερνήσεις να τους χαϊδεύουν και να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους με αντίτιμο την υποστήριξη από τα κανάλια και τις εφημερίδες τους. Έχουν μάθει να ανεβοκατεβάζουν υπουργούς και πρωθυπουργούς με ένα νεύμα της αμερικάνικης, της αγγλικής, της γερμανικής πρεσβείας. Αυτοί δημιούργησαν και δημιουργούν φυτευτούς πολιτικούς και κόμματα ολόκληρα από το πουθενά, σαν το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Στη θέση του θα μπορούσε να είναι ένα οποιοδήποτε άλλο τηλεοπτικό κατασκεύασμα, για παράδειγμα η Όλγα Τρέμη και η Λίμνη ή ο Πρετεντέρης και ο Νάρκισσος. Αυτοί διαφθείρουν Έλληνες δημοσιογράφους, τους κάνουν ικανούς να λέει στο γυαλί το μεγαλύτερο ψέμα κατά των συμφερόντων του λαού, αρκεί κάθε μήνα να πέφτει ο χοντρός μισθός τους. Αυτοί έκαναν στην περίοδο πριν την κρίση το life style σημαία, αποσπώντας την προσοχή της πλειοψηφίας του λαού από τις πολιτικές του μεγάλου φαγοποτιού που οδήγησαν τη χώρα στα βράχια. Αυτοί χειραγωγούν και σήμερα την ενημέρωση της Κοινής Γνώμης, διασπείροντας ανησυχία και φόβο στην ελληνική κοινωνία κι αναπαράγοντας συκοφαντίες και ψέματα, ώστε όλα να παραμείνουν ίδια και να μην αλλάξει τίποτα. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς, μαζί με συντρόφους τους εφοπλιστές και βιομηχάνους, επέκτειναν την επιρροή τους στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, για να μεγαλώσουν την πολιτική τους ισχύ και να εξυπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντά τους εις βάρος των συμφερόντων του λαού. Είναι αυτοί που κατά την παρούσα περίοδο αποκαλούν ο ένας τον άλλο φοροφυγά, εκβιαστή, λαθρέμπορο κ.τ.λ.

Αυτοί είναι οι μεγαλοκαναλάρχες που δεν θέλουν να πληρώσουν τα χρωστούμενα στο κράτος. Δεν είναι τυχαίο που τους υπερασπίζεται δημόσια ένας Άδωνις Γεωργιάδης. Κανονικά θα έπρεπε όλο το πολιτικό προσωπικό της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας να βγει να τους στηρίξει. Όλοι τους χωρίς αυτούς θα ήταν ένα τίποτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου