Φάνης Τριανταφύλλου: Οι εντιμότατοι φίλοι μας

φάνης-τριανταφύλλου-οι-εντιμότατοι-φ-588463

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Η Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνήσει τους όρους και τις συνθήκες που υπαχθήκαμε στα Μνημόνια, το κούρεμα του ιδιωτικού χρέους και τη διαδικασία και τους όρους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών είναι γεγονός. Ουσιαστικά θα αναζητήσει πολιτικές ευθύνες σε πρόσωπα και πεπραγμένα των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά – Βενιζέλου.

Η Επιτροπή αυτή δεν είναι ένα αυθαίρετο κατασκεύασμα των πρωταγωνιστών της πολιτικής μας σκηνής (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), ούτε καν της ανάγκης του ελληνικού λαού να ικανοποιήσει το περί δικαίου του αίσθημα. Υπάρχουν άλλα, βαθύτερα αίτια που υποχρεώνουν τον κυβερνητικό συνασπισμό να τη δημιουργήσει. Και τα αίτια αυτά έχουν να κάνουν με συμφέροντα. Η μεγάλη ελληνική τραγωδία έχει την καταγωγή της σε οικονομικά πάρε – δώσε. Συνεπώς μόνο αν φωτιστεί η οικονομική βάση των μνημονιακών επιλογών και φανερωθεί ότι από τη χρεοκοπία και τα Μνημόνια οι λίγοι και ισχυροί είναι οι κερδισμένοι και οι πολλοί και αδύναμοι οι χαμένοι, καθώς κι ο ρόλος των κυβερνήσεων και του πολιτικού προσωπικού που βρέθηκαν στην υπηρεσία των πρώτων, θα μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια της χρεοκοπίας και όσων ακολούθησαν. Κάτι τέτοιο τοποθετεί το λαό μας μπροστά στα γεγονότα με τρόπο ώστε να ξέρει από εδώ κι εμπρός ποιοι είναι οι εχθροί του και να τους αποφεύγει.

Ακόμα και σήμερα η ολιγαρχική προπαγάνδα παραδέχεται ότι σε κάθε μνημονιακή κυβέρνηση υπήρχε μια αυτοτέλεια, ότι ήταν ένα αυτεξούσιο, ανεξάρτητο, με ελεύθερη βούληση και ελεύθερη σκέψη πολιτικό σώμα που έδρασε υπέρ του λαού. Συνεπώς οι πολιτικές πράξεις του σώματος αυτού ήταν προϊόν της ελεύθερής του βούλησης, η οποία είχε ως γνώμονα τα συμφέροντα του λαού. Άρα και οι πράξεις των Παπανδρέου, Σαμαρά, Παπαδήμου, Βενιζέλου εξυπηρετούσαν το λαϊκό συμφέρον. Η υπαγωγή μας στα μνημόνια, επομένως, και όλα όσα ακολούθησαν ήταν το άθροισμα της λαϊκής βούλησης. Ο συλλογισμός αυτός ανατρέπεται άρδην εάν η Εξεταστική Επιτροπή αποδείξει ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις ήταν υποχείρια ξένων δυνάμεων και επομένως οι πολιτικές τους προέκυψαν από την επίδραση εξωτερικών αιτίων. Στην περίπτωση αυτή εκείνος που ωφελείται είναι ο ξένος παράγοντας, αυτός που αδικείται και ζημιώνεται είναι ο ελληνικός λαός κ.ο.κ.

Ομως η πολιτική όλων των κυβερνήσεων, από την αυγή της Ιστορίας, επομένως και των μνημονιακών, δεν έχει τίποτε το απόλυτο και το ανεξάρτητο. Είτε θα υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού είτε τα συμφέροντα μιας άλλης κοινωνικής τάξης, πέρα από το λαό κι εναντίον του. Εάν η Εξεταστική Επιτροπή αποδείξει με ντοκουμέντα ότι στην περίπτωση των μνημονιακών κυβερνήσεων ισχύει το πρώτο, τότε ο ελληνικός λαός θα πρέπει να ορκιστεί δια παντός πίστη στα μνημόνια, τη δεξιά και τη σοσιαλδημοκρατία. Εάν αποδείξει ότι ισχύει το δεύτερο, τότε οι εντιμότατοι φίλοι μας Παπανδρέου, Σαμαράς, Παπαδήμος, Βενιζέλος, οι υπουργοί τους κι οι βουλευτές που στήριξαν τις κυβερνήσεις τους, οι πολιτικές παρατάξεις τους που είχαν κάνει σημαία την καταστροφή του λαού χάριν κάποιων άλλων συμφερόντων, όχι μόνο δεν θα έχουν πού να σταθούν, αλλά θα κληθούν να πληρώσουν το πολιτικό και όποιο άλλο τίμημα προβλέπεται για την περίπτωσή τους. Ο δε λαός θα αποστρέψει το βλέμμα από τις πολιτικές τους ιδέες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου