ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δράσεις για το κοινωνικό σύνολο

δράσεις-για-το-κοινωνικό-σύνολο-555806

Στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου η Κινητή Μονάδα Μαγνησίας για την Ψυχική Υγεία

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου θα πραγματοποιήσει η Κινητή Μονάδα Μαγνησίας για την Ψυχική Υγεία στις 16 και 17 Ιουνίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τα Κέντρα Υγείας των Βορείων Σποράδων.

Γενικός στόχος της Κινητής Μονάδας Μαγνησίας είναι η πρόληψη, η θεραπεία, η βελτίωση της ποιότητας ζωής καθώς και η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και του στίγματος.

Με αυτό ως μέλημα, η Κινητή Μονάδα Μαγνησίας απευθύνεται σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν ψυχικές διαταραχές (πχ. αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, ψυχώσεις κ.α.), ψυχοκοινωνικά προβλήματα, ή σε ομάδες υψηλού κινδύνου για εκδήλωση ψυχικής νόσου. Απευθύνεται επίσης στον υγιή πληθυσμό εφαρμόζοντας προγράμματα πρωτογενούς πρόληψης σε επαγγελματίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, εκπαιδευτικούς, στις τοπικές αρχές, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Φέρνει την ψυχική υγεία και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της Μαγνησίας, καθώς και προκρίνει την ενημέρωση του υγιούς πληθυσμού, με δράσεις και ψυχοκοινωνική παρέμβαση.

Αποτελείται από ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνική λειτουργό και νοσηλεύτρια.

Οι υπηρεσίες παρέχονται εντελώς δωρεάν σε όλο το νομό Μαγνησίας, κυρίως όμως σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Ανά τακτά και συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα η Κινητή Μονάδα Μαγνησίας επισκέπτεται Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, ή άλλους χώρους που μπορεί να παραχωρούνται από τους Δήμους και τις Κοινότητες, ενώ σε ιδιαίτερες περιπτώσεις οι υπηρεσίες παρέχονται και κατ’ οίκον.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι οι εξής: Ψυχιατρική εκτίμηση και συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής, συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, ψυχοεκπαίδευση οικογένειας – στενού περιβάλλοντος, κοινωνική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα και κατ’ οίκον επισκέψεις.

Στις δράσεις για την ευαισθητοποίηση και αγωγή της Κοινότητας περιλαμβάνονται: Διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων και ομιλιών για την προαγωγή της ψυχικής υγείας, επαφές με άλλους φορείς της Κοινότητας και τους αρμόδιους εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, ενημερωτικά άρθρα και παρουσιάσεις στον τοπικό τύπο και εκπαίδευση ιατρών, δασκάλων και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών σε θέματα ψυχικής υγείας της Μαγνησίας.

Η Κινητή Μονάδα Μαγνησίας για την Ψυχική Υγεία θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου τις προαναφερθείσες ημερομηνίες. Για να κλείσουν ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 6936586658.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου