ΤΟΠΙΚΑ

46 νέοι εμβολιασμοί σήμερα στην Αργαλαστή

46-νέοι-εμβολιασμοί-σήμερα-στην-αργαλασ-776651

Συνολικά 46 εμβολιασμοί ηλικιωμένων αλλά και ορισμένων ιδιωτών γιατρών που θα μεταβούν στην Αργαλαστή μέχρι να λειτουργήσουν οι νέες εμβολιαστικές γραμμές στον Βόλο και τις υπόλοιπες δομές του ΕΣΥ, είναι προγραμματισμένοι για σήμερα Πέμπτη. Χθες πάντως πρώτη μέρα των εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής συνολικά ήταν προγραμματισμένο να εμβολιαστούν από το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ 32 άτομα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Νοσοκομείου Βόλου, έως το βράδυ της Τρίτης είχαν γίνει 791 εμβολιασμοί. Εκτός από το υγειονομικό προσωπικό καθημερινά από τη Δευτέρα εμβολιάζονται ηλικιωμένοι άνω των 85 χρόνων, καθώς επίσης άνδρες και γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας. Χθες έκαναν την πρώτη δόση συνολικά 48 άτομα, 34 άνδρες και 14 γυναίκες, από τους οποίους 4 στρατιωτικοί και δύο αστυνομικοί. Οι ηλικίες των υπερηλίκων κυμαίνονται από 86 έως 98 χρόνων.

6 δόσεις αντί για 5 από κάθε φιαλίδιο της Pfizer

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι από προχθές χρησιμοποιούνται 6 δόσεις και όχι 5 δόσεις του εμβολίου από κάθε φιαλίδιο της Pfizer. Η οδηγία αυτή προέκυψε όπως εξήγησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οι υπεύθυνοι του Εμβολιαστικού Κέντρου στο Αχιλλοπούλειο από καινούργια αίτηση και καινούρια έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. «Έχουμε καινούργιο φύλλο οδηγιών χρήσης και από εδώ και πέρα, θα χρησιμοποιούμε 6 δόσεις ανά φιαλίδιο της Pfizer» είπαν και πρόσθεσαν ότι αυτό γίνεται με βάση μια κεντρική ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία θα εφαρμοστεί σε όλες τις χώρες, εξηγώντας επίσης ότι η αλλαγή αυτή δεν δημιουργεί πρόβλημα στην πορεία του εμβολιασμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου