ΤΟΠΙΚΑ

Ταινία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

ταινία-για-τη-σκλήρυνση-κατά-πλάκας-59219

Πρωτοβουλία της Ενωσης Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Μαγνησίας και Σποράδων με δυνατά μηνύματα ελπίδας

Ταινία μικρού μήκους για την παγκόσμια ημέρα πολλαπλής σκλήρυνσης δημιούργησε η Ενωση Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Μαγνησίας και Σποράδων, συμμετέχοντας στις δράσεις της συγκεκριμένης μέρας.

Το φετινό θέμα για τη διεθνή μέρα είναι οι συνδέσεις. Αφορά στο χτίσιμο συνδέσεων μεταξύ των κοινοτήτων, τη σύνδεση με τον εαυτό μας καθώς και τη σύνδεση με δομές ποιοτικής φροντίδας

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Πάνος Ζενίδης, τη μουσική ο Νίκος Χιωτόπουλος, την επιλογή – διασκευή κειμένου η Γιώτα Θεολογίδου, τη μετάφραση ο Ανδρέας Χριστουλίδης, βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Στάθης Ρωμηός και παίζουν οι ηθοποιοί Γιώτα Θεολογίδου και Κώστας Γιάνναρος.

Όπως αναφέρει η ηθοποιός: «Μερικές φορές η ζωή μάς φέρνει πράγματα τα οποία δεν έχουν εξήγηση λόγο ή νόημα. Αυτές είναι οι στιγμές που σε αναγκάζουν να αναγνωρίσεις πως πρέπει να κάνεις επιλογές που θα δοκιμάσουν τον αληθινό σου χαρακτήρα. Πριν ένα χρόνο διαγνώστηκε ότι πάσχω από ΣκΠ. Η μάχη με τη νόσο είναι πραγματική, συνεχής και αδιάκοπη καθώς δεν υπάρχει θεραπεία. Αλλά δεν είναι θανατηφόρα».

Η ταινία μικρού μήκους «Connection» είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο του Tom Kepinski, «Duet for one». Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει με την σκλήρυνση κατά πλάκας μοιράζεται η καταξιωμένη βιολίστρια κ. Ρενιέρι σε μια συγκλονιστική συνέντευξη και γίνεται πηγή έμπνευσης και παράδειγμα για όλους και δίνει ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ελπίδας για το μέλλον.

Στόχος της είναι η διοργάνωση παγκόσμιας περιοδείας ευαισθητοποίησης για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας. «Να βρω ανθρώπους που μπορούμε να το μοιραστούμε, να μην κρυβόμαστε ή να ντρεπόμαστε. Να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Νοιώθω ότι είναι ευθύνη μου να αποτελέσω παράδειγμα για όλους. Να συνεχίσουν την ζωή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ποτέ – ποτέ να μην παραδίνονται ή να εγκαταλείπουν. Είμαι ευγνώμων για την στήριξη τόσων αγαπημένων ανθρώπων οι οποίοι δεν μ` αφήνουν να ξεχάσω πως παρ` όλο που δείχνω και λειτουργώ διαφορετικά, παραμένω ο ίδιος άνθρωπος, με το ίδιο μυαλό και την ίδια ψυχή» υπογραμμίζει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου