ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προσοχή: Ο κορωνοϊός έκανε τα ποντίκια επιθετικά και… κανίβαλους

προσοχή-ο-κορωνοϊός-έκανε-τα-ποντίκια-65499

Καθώς σταδιακά ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης, τα οποία είχαν κλείσει ή λειτουργούσαν σε πολύ περιορισμένή κλίματα, οι ειδικοί προειδοποιούν ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και θαμώνες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για έναν απρόβλεπτο κίνδυνο: τα ποντίκια.

Τα τρωκτικά υπέστησαν κι αυτά… πίεση από την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς η τροφή τους (αποφάγια, υπολείμματα από το μαγείρεμα, αποθηκευμένα τρόφιμα, κλπ) μειώθηκε δραματικά, με αποτέλεσμα η συμπεριφορά τους να γίνει ακραία.
Μάλιστα, στις HΠΑ, το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (CDC) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παρακινεί τους πάντες να προσέχουν για πιθανή επιθετική συμπεριφορά ποντικών και αρουραίων και να λαμβάνουν μέτρα, όπως καλά κλειστούς τενεκέδες σκουπιδιών, προσοχή στη φύλαξη τροφίμων κλπ.
To CDC, παράλληλα, προειδοποίησε για κινδύνους εξάρσεων ασθενειών που μεταφέρουν τα ποντίκια, ενώ υπάρχουν και αναφορές ότι, ελλείψει άλλης τροφής, τα τρωκτικά στράφηκαν στον κανιβαλισμό, τρώγωντας είτε το ένα το άλλο είτε τα μικρά τους στις φωλιές.
Πληροφορίες: HuffPost

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου