ΕΛΛΑΔΑ

ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα του αντιπυρετικού APOTEL

εοφ-ανακαλείται-παρτίδα-του-αντιπυρε-186377

Την ανάκληση των παρτίδων 19-006 (ημερ. λήξης 04/2022) και 19-009 (ημερ. λήξης 07/2022) του φαρμακευτικού προϊόντος APOTEL EF.TAB 500MG/TAB, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Αναφέρει ότι, κατά τον εργαστηριακό έλεγχο, βρέθηκε ότι η μεν 19-006 είναι μη κανονική ως προς το μακροσκοπικό έλεγχο της στοιχειώδους συσκευασίας και δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς τον έλεγχο μέσης μάζας, η δε 19-009 δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς τον έλεγχο μέσης μάζας.

Η εταιρεία UNI-PHARMA οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, σημειώνει ο ΕΟΦ.

Τι απαντά η εταιρεία

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία τονίζει ότι το σκεύασμα είναι και ασφαλές και αποτελεσματικό.

Συγκεκριμένα, η φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma, με αφορμή την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, που αναφέρεται σε ανάκληση ορισμένων παρτίδων του αντιπυρετικού Apotel -19-006 (ημερ. λήξης 04/2022) και 19-009 (ημερ. λήξης 07/2022) του φαρμακευτικού προϊόντος Apotel EF.TAB 500MG/TAB- διευκρινίζει τα εξής:

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε το καταναλωτικό κοινό, με την αξιοπιστία που διέπει την εταιρεία, ότι δεν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας και ασφάλειας. Το αντιπυρετικό Apotel, είναι και παραμένει ένα ασφαλές και αποτελεσματικό σκεύασμα, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται για τη δραστική του ουσία, η οποία δεν επηρεάζεται από το βάρος των δισκίων, το οποίο, στις ανακληθείσες παρτίδες, βρέθηκε να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το κανονικό».
Η Uni-pharma εγγυάται ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και απειλής της ανθρώπινης υγείας.
Η Uni-pharma με πάνω από μισό αιώνα ζωής, ερευνά, παράγει και διαθέτει στην ελληνική αγορά, καθώς και σε 64 αγορές παγκοσμίως, ασφαλή, αξιόπιστα και αποτελεσματικά σκευάσματα. Η φαρμακοβιομηχανία, παραμένει στη διάθεση του κοινού, για την παροχή επιπλέον διευκρινήσεων!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου