ΥΓΕΙΑ

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να τρώτε βρώμη για πρωινό κάθε μέρα

αυτός-είναι-ο-λόγος-για-τον-οποίο-θα-πρέ-375634

Το πλιγούρι βρώμης είναι σιτάρι (σιτάρι ολικής αλέσεως) και ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα στον κόσμο. Είναι μια πηγή βιταμινών, ανόργανων συστατικών, αντιοξειδωτικών και μια τεράστια ποσότητα φυτικών ινών. Είναι επίσης ένα από τα πιο υγιεινά και δημοφιλέστερα προϊόντα πρωινού στον κόσμο. Παρακάτω, θα βρείτε 8 αποτελέσματα που η βρώμη έχει για την υγεία σας.

1. Διατήρηση του βάρους σας
Το πλιγούρι βρώμης είναι απίστευτα θρεπτικό. Εάν τρώτε πλιγούρι βρώμης για πρωινό, θα αισθανθείτε «πλήρης» για όλο το πρωί. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα μπείτε στον πειρασμό να φάτε άλλο ένα μπισκότο με τον καφέ σας ή ένα σνακ.

2. Επίπεδο σακχάρου στο αίμα
Επειδή η βρώμη είναι πηγή ινών, μετατρέπεται αργά από το σώμα σας. Αυτοί οι πολύπλοκοι υδατάνθρακες διασφαλίζουν ότι δεν θα υπάρχουν υψηλά και χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Αντ ‘αυτού, θα παραμείνει κατάλληλα και σταθερά, έτσι ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να λιγουρευτείτε ένα σνακ ή κάτι γλυκό.

3. Ανοσία
Υπάρχει μια επιδημία γρίπης; Τότε, αρχίστε να τρώτε πλιγούρι βρώμης. Επειδή η βρώμη θα σας δώσει την ενέργεια να διατηρήσετε την ανοσία σας σε άριστη κατάσταση. Αυτό θα σας κάνει λιγότερο επιρρεπή σε ιούς, όπως η γρίπη.

4. Πέψη
Το πλιγούρι βρώμης συμβάλλει στην καλή διατροφή των υψηλών ινών. Αυτό είναι απαραίτητο για μια υγιή πέψη. Χρειάζεστε περίπου 25 έως 35 γραμμάρια ινών ανά ημέρα και ο χυλός βρώμης περιέχει, κατά μέσο όρο, το 20% αυτών.

5. Νευρικό σύστημα
Η βρώμη περιέχει βιταμίνες Β, οι οποίες είναι καλές για το νευρικό σας σύστημα.

6. Καρδιά και αιμοφόρα αγγεία
Οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά πλιγούρι βρώμης, έχουν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακές παθήσεις.

7. Πρωτεΐνες
Το πλιγούρι βρώμης περιέχει πολλές πρωτεΐνες. Μία μερίδα από 8 κουταλιές της σούπας βρώμης, περιέχει το 15% της καθημερινής σας ανάγκης για πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες είναι γεμάτες από αμινοξέα, και αυτά είναι καλά για τους μύες, τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια σας.

8. Καλό για τα οστά σας
Επειδή η βρώμη περιέχει ασβέστιο, αποτρέπει την οστεοπόρωση. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά κατάλληλο για παιδιά που αναπτύσσονται!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου