ΔΙΕΘΝΗ

Πρόστιμο 2.500 ευρώ σε όσους δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους για ιλαρά

πρόστιμο-2-500-ευρώ-σε-όσους-δεν-εμβολιάζο-521830

Να επιβάλλεται πρότιμο σε όσους γονείς έχουν παιδιά σε ηλικία που πηγαίνουν σχολείο και δεν τα έχουν εμβολιάσει κατά της ιλαράς προτείνει ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γιενς Σπαν.

Ο Σπαν πρότεινε το πρόστιμο για όσους γονείς δεν μπορούν να αποδείξουν ότι τα παιδιά τους έχουν εμβολιαστεί να φτάνει μέχρι τα 2.500 ευρώ.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της Bild ο Γερμανός υπουργός προτείνει, επίσης, όσα παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί να αποκλείονται από τα σχολεία προκειμένου έτσι να προστατευτούν οσοι είναι είτε μικρότεροι σε ηλικία είτε δεν μπορούν να προστατευτούν από την ιλαρά για ιατρικούς λόγους.

Η υποχρεωτικότητα στις ιατρικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων των εμβολιασμών, είναι ένα ευαίσθητο θέμα στη Γερμανία και επομένως παραμένει άγνωστο αν η πρόταση του Σπαν τελικά θα εφαρμοστεί.

Η εν λόγω πρόταση, ωστόσο, έχει την υποστήριξη του ιατρικού κόσμου της Γερμανίας με τον επικεφαλής του German Medical Association να την χαρακτηρίζει ως «ένα σημαντικό βήμα στον κατάλληλο χρόνο» καθώς αυξάνεται η ανησυχία για έξαρση της ιλαράς, μιας ασθένειας που μέχρι πρότινος ήταν υπό πλήρη έλεγχο.

Στις πρώτες 10 εβδομάδες του 2019 στη Γερμανία καταγράφηκαν 203 κρούσμτα ιλαράς, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε όλη την Ευρώπη το 2018 καταγράφηκαν 82.596 περιστατικά ιλαράς με τα 72 να αποδεικνύονται θανατηφόρα.

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου