ΥΓΕΙΑ

Η τέλεια λύση για τη βουλωμένη μύτη

η-τέλεια-λύση-για-τη-βουλωμένη-μύτη-831649

Oλοι κάποια στιγμή έχουν έρθει αντιμέτωποι με το άκρως ενοχλητικό μπούκωμα της μύτης.

Και σίγουρα δεν είναι καθόλου ευχάριστο, γιατί υπάρχει δυσκολία στην αναπνοή και μας χάλαει τον ύπνο μας.

Με τον χειμώνα «προ των πυλών» και τις έντονες διακυμάνσεις του καιρού, το κρυολόγημα και η βουλωμένη μύτη αποτελούν πλέον σύνηθες φαινόμενο που ταλαιπωρεί εκατομμύρια κόσμο, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την καθημερινότητά μας

Το συναίσθημα του να ξυπνάμε με βουλωμένη μύτη το πρωί είναι σίγουρα ενοχλητικό. Οι αιτίες για τη βουλωμένη μύτη μπορεί να είναι ιοί, αυξημένη ρινική βλενογόννος μεμβράνη, αλλεργικές αντιδράσεις και αρκετές άλλες που αν δεν αντιμετωπιστούν το συντομότερο, σίγουρα θα σε οδηγήσει σε μεγάλη ταλαιπωρία.

Υπάρχει όμως λύση και μάλιστα φυσική! Υπάρχει ένα βότανο που μπορεί να σε ανακουφίσει άμεσα αν το κρεμάσεις στην ντουζιέρα σου.

Μάλιστα, πολλοί έχουν ενθουσιαστεί με αυτό το απλό τρικ και ανεβάζουν φωτογραφίες στο Instagram τονίζοντας πόσο πολύ τους βοήθησε στην αναπνοή τους.

Ο λόγος για τον ευκάλυπτο που όπως διαβάζουμε στο Prevention όχι μόνο θα κάνει το μπάνιο σου να μοσχομυρίσει, αλλά θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις την βουλωμένη μύτη σου.

Την επόμενη φορά που θα κάνεις μπάνιο, βάλε φρέσκα κλωναράκια από ευκάλυπτο να κρέμονται επάνω από το τηλέφωνο του ντους. Ο ατμός θα κάνει το άρωμα καταπληκτικό και θα αναπνεύσεις ελεύθερα!

Εκτός όμως από αυτό, ο ευκάλυπτος θα σε χαλαρώσει, θα σου μειώσει το στρες, θα σου προσφέρει πνευματική διαύγεια, θα σου ανεβάσει τη διάθεση και θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις τις τοξίνες από τον οργανισμό σου.

Είναι γνωστό ότι ο ευκάλυπτος βοηθά στη ρινική συμφόρηση. Οταν ανοίγεις το ντους, ο ατμός ενεργοποιεί τα αιθέρια έλαια στο φυτό, τα οποία βοηθούν σε μια σειρά από αναπνευστικά προβλήματα.

Ο ατμός και η θερμότητα του ντους βοηθούν στην απελευθέρωση των αρωματοθεραπευτικών δυνάμεων τoυ φυτού και έτσι ο ευκάλυπτος είναι η λύση στην βουλωμένη μύτη σου!

bovary.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου