ΤΡΙΚΑΛΑ

Σπαραγμός στην κηδεία του 15χρονου Μάριου στα Τρίκαλα

σπαραγμός-στην-κηδεία-του-15χρονου-μάρι-538026

Με ένα λουλούδι στο χέρι και τον πόνο βουβό, συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές του 15χρονου Μάριου, τον αποχαιρέτησαν για πάντα.

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε χθες το απόγευμα, Μεγάλη Δευτέρα, από τον μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών Χρυσόστομο, ο οποίος προσπάθησε να λόγια παρηγοριάς να στηρίξει τους γονείς του αδικοχαμένου παιδιού.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, οι φίλοι και οι συμμαθητές, συνόδευσαν τη σορό του 15χρονου από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στην τελευταία του κατοικία στο Α΄ Κοιμητήριο της πόλης.

Την ίδια ώρα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων όπου φοιτούσε ο 15χρονος εξέδιδε το παρακάτω σπαρακτικό συλλυπητήριο τηλεγράφημα: «Αγαπημένο μας παιδί Μάριε. Απέραντη θλίψη γεμίζει τις καρδιές μας η τόσο ξαφνική και άδικη απώλειά σου. Η φρεσκάδα της νιότης σου, η ανήσυχη ψυχή σου και η επιθυμία σου να κάνεις το αδύνατο δυνατό σε ώθησαν στην πτήση για την αιωνιότητα.

Από απόψε στην γειτονιά των Αγγέλων αγαπημένο μας παιδί. Όλοι μας θα σε θυμόμαστε όπως σε γνωρίσαμε. Το παιδί με το χαμόγελο στα χείλη και την ευγένεια της ψυχής. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Μάριου. Ο Θεός να τους δώσει την δύναμη και το κουράγιο που απαιτείται αυτές τις δύσκολες ώρες. Καλό ταξίδι παιδάκι μας αγαπημένο.Καλό ταξίδι Μάριε.»

Στο κενό από την ταράτσα της πολυκατοικίας

Ο άτυχος Μάριος, μαθητής του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων, βρέθηκε στο κενό από την ταράτσα της 4όροφης πολυκατοικίας που ζούσε με την οικογένειά του. Τις ανατριχιαστικές σκηνές, έζησαν από κοντά φίλοι του που γυμνάζονταν και έπαιζαν μαζί του.

Τα παιδιά βρίσκονταν στην ταράτσα 4όροφης πολυκατοικίας, σε κεντρική οδό στο κέντρο των Τ ρικάλων και όλα έμοιαζαν να κυλούν φυσιολογικά. Κάποια στιγμή, το θύμα βρέθηκε στην άκρη της ταράτσας, έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο κενό.

Οι φωνές των φίλων του ξεσήκωσαν ολόκληρη τη γειτονιά. Ένοικοι κοντινών σπιτιών βγήκαν για να βοηθήσουν, αλλά ο θάνατος του 13χρονου ήταν ακαριαίος.

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Σύμφωνα με πληροφορίες του TV10.gr η αδερφή του έπασχε από λευχαιμία και οι γονείς αποφάσισαν να κάνουν ακόμη ένα παιδί, ώστε να μπορέσει να σωθεί η μικρή τους κόρη. Κάτι που έγινε. Γεννήθηκε ο μικρός Μάριος και τα βλαστοκύτταρα του ήταν συμβατά με της αδερφούλας του, η οποία σώθηκε.

Το χτύπημα της μοίρας όμως ήταν σκληρό, τόσο για τον άτυχο 15χρονο που ενώ χάρισε ζωή, δεν πρόλαβε να χαρεί τη δική του, όσο και για την οικογένειά του που ενώ σώθηκε το ένα τους βλαστάρι, χάθηκε το άλλο.

Πηγή: trikalavoice.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου