Ένα όνομα που οι Έλληνες eurofans συνάντησαν και το 2017 μαζί με την Demy και το “This is love” ήταν η Ευγενία Λιάκου. Φέτος φαίνεται πως η νεαρή καλλιτέχνιδα θα κάνει “Double score” για εκείνη στη Eurovision, μιας που θα πρέπει να αποδείξει για ακόμα μια φορά ότι σε κάθε άρτια επί σκηνής εμφάνιση ακόμα και στον Ευρωπαϊκό αυτό διαγωνισμό -και ίσως..ειδικά σε..αυτόν (!) παίζουν σημαντικό ρόλο και τα “φωνητικά” ή επί το Ευρωπαϊκότερο τα “backing vocals” όπως ονομάζονται.

Στα ονόματα που αναφέρθηκαν στην συνέντευξη τύπου της Ελληνικής φετινής μας συμμετοχής που διοργάνωσε η ΕΡΤ και που θα πλαισιώσουν την υποψηφιότητα της Minos Emi/Universal, το όνομα Ευγενίας Λιάκου, ακούστηκε γνώριμο σε πολλούς καθώς είχε συμμετοχή και στο παρελθόν στην Ελληνική αποστολή, αναμενόμενο λοιπόν να γίνει αναφορά και στο πρόσωπο της μιας που ως γνωστόν οι Eurovisionistas όπως όλοι ξέρετε “κάνουν τη διαφορά”.

Μετά το Κίεβο στο Τελ Αβίβ. Πτυχιούχος δασκάλα φωνητικής και χορού, τραγουδίστρια -μιας που ανήκει στους “The Swinging Cats“- χορεύτρια και ηθοποιός που γνωρίσαμε περισσότερο μέσα από τη συμμετοχή της στο συγκρότημα “FONES” μαζί με τη Μαρίνα Σάττι, ανήκει και τη φετινή χρονιά στην ομάδα υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής μας στο Ισραήλ και πλαισιώνει μαζί με μια ακόμα ομάδα καλλιτεχνών ,την Κατερίνα Ντούσκα στο “Better love” .

Παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει να αισθάνεται υπερήφανη για τις σπουδές της στο πιάνο καθώς και για σπουδές ανώτερων θεωρητικών σε Ωδείο καθώς αποφοίτησε με πτυχίο Ειδικού Αρμονίας.

Η καταγωγή της είναι από την Καλαμπάκα ενώ από το 2008 ζει στην Αθήνα όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο χορό και το τραγούδι. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και master classes στο μιούζικαλ και στην υποκριτική εντός αλλά και εκτός χώρας (Stella Adler στη Νέα Υόρκη, a Arts Educational Schools London ) ενώ από το 2013 συμμετείχε στις περισσότερες παραγωγές μιούζικαλ που έγιναν στη χώρα μας ( West Side Story, Sweet Charity, Nine, Annie, Δαίμονες κλπ, μαζί με σπουδαίους καλλιτέχνες και σκηνοθέτες.

Ευχή μας να “δέσει” η χημεία των φωνών, και το αποτέλεσμα που θα ταξιδέψει στην Ευρώπη, να είναι εκείνο που θα τους μαγέψει, χωρίς …προβλήματα που θα φρενάρουν την επιτυχία της φετινής 40ης μας συμμετοχής στη Eurovision.

[mikrofwno.gr]