ΤΡΙΚΑΛΑ

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε 50χρονο Τρικαλινό για κομπίνα με πολυτελή οχήματα

δέκα-χρόνια-κάθειρξη-σε-50χρονο-τρικαλι-729026

Μια υπόθεση που, προ ετών, είχε απασχολήσει αρκετούς κατόχους ΙΧ στη Λάρισα οι οποίοι αν και πλήρωσαν για να πάρουν μεταχειρισμένα πολυτελή αυτοκίνητα, εν τέλει βρέθηκαν μπλεγμένοι, ζημιωμένοι και δίχως… ΙΧ, έφτασε στις δικαστικές αίθουσες. Μετά την ολοκλήρωση της εκδίκασης, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας καταδίκασε την Τετάρτη με ποινή κάθειρξης δέκα ετών έναν Τρικαλινό, ενώ την ίδια ώρα αθώωσε έναν Λαρισαίο επιχειρηματία.

Ο Τρικαλινός κατηγορείτο πως νόθευσε ένα πληρεξούσιο έγγραφο βάσει του οποιου οι νόμιμοι εκπρόσωποι μιας εταιρείας που διαχειριζόταν τις καταστάσεις Leasing αυτοκινήτων είχαν διορίσει άλλο ως ειδικό πληρεξούσιό τους. Σε εκείνον είχαν χορηγήσει τη δυνατότητα να τους αντιπροσωπεύει στο Υπουργείο Συγκοινωνιών κατά τη διαδικασία της μεταβίβασης (αγοράς ή πώλησης) επιβατικών αυτοκινήτων.

Ο κατηγορούμενος φέρεται πως έθεσε το δικό του ονοματεπώνυμο στο έγγραφο για να πετύχει τη μεταβίβαση κάποιων πολυτελών οχημάτων που ανήκαν σε εταιρεία-παρακλάδι Τράπεζας (η οποία τελικά και κινήθηκε δικαστικά).

Με αυτά τα έγγραφα ο κατηγορούμενος έδωσε τα αυτοκίνητα σε μάντρα αυτοκινήτων στη Λάρισα η οποία τη σειρά της τα πούλησε σε ιδιώτες Λαρισαίους. Κατηγορούμενος στην υπόθεση αυτή βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης της μάντρας ο οποίος εν τέλει αθωώθηκε.

Όπως αποδείχθηκε ήταν ανυποψίαστοι τόσοι οι ιδιώτες όσο και ο Λαρισαίος επιχειρηματίας. Για την υπόθεση κατέθεσαν ως μάρτυρες και Λαρισαίοι που αγόρασαν τέτοιου είδους αυτοκίνητα και κάποιοι τόνισαν πως ο Λαρισαίος επιχειρηματίας (που είχε οικονομικές εκκρεμότητες με τον Τρικαλινό από τον οποίο είχε ζημιωθεί παλαιότερα όπως ισχυρίστηκε) προσπάθησε να δώσει λύσεις και να καλύψει τη ζημιά που υπέστησαν οι πελάτες του, ενώ την ίδια ώρα βρέθηκε εκτεθειμένος και ως προς την Τράπεζα.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως κάποιοι από τους αγοραστές που είχαν πληρώσει για τα αυτοκίνητα, είπαν μεταξύ άλλων στις καταθέσεις τους πως δέχθηκαν τηλεφωνήματα από ανθρώπους που παρουσιάζονταν ως εκπρόσωποι της τράπεζας (ιδιωτικοί ντετέκτιβ και εταιρείες) για να επιστρέψουν τα οχήματα. Ο τρόπος τους σύμφωνα με κάποιους έφθασε στα όρια της απειλής.

Ο 50χρονος κρίθηκε ένοχος για δύο πράξεις. Για πλαστογραφία κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 30.000, των 120.000 αλλά και των 150.000 ευρώ αλλά και για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε υπεξαίρεση αντικειμένου συνολικής αξίας άνω των 120.000 αλλά και των 150.000 ευρώ.

Και οι δύο πράξεις είναι με την επιβαρυντικά περίσταση του άρθρου 1 του νόμου 1608/50. Το δικαστήριο τον τιμώρησε με ποινή κάθειρξης 10 ετών συνολικά, όμως έδωσε αναστέλλουσα μορφή στην έφεση υπό κάποιους όρους. Ένας εξ αυτών είναι η καταβολή της εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ.

[trikalaenimerosi.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου