ΤΡΙΚΑΛΑ

Συναγερμός στις φυλακές Τρικάλων: Έσκαβαν τούνελ για να αποδράσουν

συναγερμός-στις-φυλακές-τρικάλων-έσκ-183915

Μια οπή στο πάτωμα κελιού όπου κρατούνται βαρυποινίτες στις φυλακές Τρικάλων εντόπισαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Η τρύπα είχε πλάτος μικρότερο από μισό μέτρο και είχε ανοιχτεί στο κελί 17 της πτέρυγας Γ2.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, υπήρχαν πληροφορίες στη Διεύθυνση των Φυλακών Τρικάλων πως οι κρατούμενοι κάτι ετοιμάζουν και για αυτό υπήρχε αυξημένη επαγρύπνηση από τους σωφρονιστικού υπαλλήλους.

Κύκλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης υπογραμμίζουν ωστόσο ότι όχι μόνο δεν έγινε απόπειρα απόδρασης κάποιου κρατουμένου αλλά ούτε καν υπήρχε τέτοιος κίνδυνος. Και αυτό, γιατί οι φυλακές έχουν κατασκευαστεί την τελευταία δεκαετία και η οπή «δεν μπορούσε να οδηγεί πουθενά» αφού υπάρχουν κάτω από το πάτωμα πολλαπλά επίπεδα μπετόν και σιδεριές που καθιστούν ανέφικτη τη διαφυγή των κρατουμένων μέσω υπόγειου τούνελ.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε έρευνα για ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες. Όπως αναφέρει δε σε ανακοίνωσή του «σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη φυλακή Τρικάλων από σωφρονιστικούς υπαλλήλους διαπιστώθηκε στο πάτωμα ενός κελιού της πτέρυγας Γ2 ένα άνοιγμα. Χάρη στην ετοιμότητα και στις έγκαιρες ενέργειες του προσωπικού της φυλακής και του Υπουργείου Δικαιοσύνης κάθε κίνδυνος πιθανής απόδρασης είχε αντιμετωπιστεί σε προηγούμενο χρόνο με τις δέουσες ενέργειες . Πάντως, τυχόν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες διερευνώνται».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου