ΤΡΙΚΑΛΑ

Κατάκοιτος ο Κώστας Βίρβος

κατάκοιτος-ο-κώστας-βίρβος-561240

Tην πικρία της εκφράζει η σύζυγος του κορυφαίου τρικαλινού στιχουργού Κώστα Βίρβου, Καίτη, για τους τραγουδιστές που βοήθησε και τον ξέχασαν τώρα που περνάει δύσκολα.

Ο 90χρονος σήμερα στιχουργός (έχει γράψει 2.000 τραγούδια!) μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που έχει υποστεί, βρίσκεται καθηλωμένος στο κρεβάτι, αντιμέτωπος με τεράστια προβλήματα.

Όπως αναφέρει η σύζυγός του στην «Espresso» «τα χρόνια που τους έδινε τραγούδια και έτρωγαν ψωμί από εκείνον όλοι ήταν εδώ και τον επισκέπτονταν, το σπίτι μας γέμιζε. Τώρα που ανεβαίνει τον γολγοθά του σχεδόν όλοι τον ξέχασαν. Ο άντρας μου, μια ζωντανή αξία της Ελλάδας, πήγε στην κόλαση και ξαναγύρισε. Επαθε εγκεφαλικό και οι γιατροί τού έδιναν δύο ώρες ζωής. Ψέλλιζε στίχους του από το κρεβάτι του νοσοκομείου και οι άλλοι ασθενείς έπαιρναν δύναμη, τον κοιτούσαν βουρκωμένοι. Αγνωστοι άνθρωποι. Απλός κόσμος. Και εκείνοι που ωφελήθηκαν δεν έχουν πάρει ένα τηλέφωνο να δουν τι κάνει. Ζει; Πέθανε;» αναφέρει με παράπονο.

Μιλάει με ευγνωμοσύνη για την Καίτη Γκρέι, τον Γιώργο Νταλάρα και τον Γιώργο Μαργαρίτη που τον θυμούνται συχνά και του συμπαραστέκονται.

Από την πλευρά της η κόρη του Μαρία, τονίζει ότι «ο μπαμπάς μου είναι ευχαριστημένος από την αγάπη του κόσμου. Πρόσφατα ένα σχολείο στα Τρίκαλα, απ’ όπου κατάγεται, πήρε το όνομά του. Πριν από μερικά χρόνια έδωσαν ονομασία και σε κεντρικό δρόμο των Τρικάλων. Γενικά τον λατρεύει η περιφέρεια. Τον θεωρούν μοναδικό άνθρωπο και στιχουργό».
Ο ίδιος παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λέει συνέχεια «θα τα καταφέρω». Μακάρι…

Τ.Π.

trikalaenimerosi.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου