ΤΡΙΚΑΛΑ

Στο σκαμνί του κατηγορουμένου κάθονται σήμερα δυο πρώην αντιδήμαρχοι των Τρικάλων

στο-σκαμνί-του-κατηγορουμένου-κάθοντ-679250

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται σήμερα στα Δικαστήρια Τρικάλων δυο πρώην αντιδήμαρχοι που είχαν στην αρμοδιότητά τους την Πολεοδομική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων.

Πρόκειται για τους Ηλία Καραγεώργο και Θανάση Ξάφο οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος την περίοδο που ήταν αντιδήμαρχοι Πολεοδομίας.

Η υπόθεση είναι παλιά και αφορά ξενοδοχειακή μονάδα των Τρικάλων (ΑΝΑΝΤΙ) και το θέμα του αιτήματος της Πολεοδομίας που είχε κατατεθεί τον Φεβρουάριο του 2013 για διοικητική αποβολή σε βέρος του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, ο οποίος σύμφωνα με την υπηρεσία είχε προβεί σε πολεοδομικές παραβάσεις σε δημοτική έκταση.

Οι δυο πρώην αντιδήμαρχοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο κατηγορούνται διότι δεν προώθησαν τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημα της Πολεοδομίας για τη διοικητική αποβολή.

Όμως το σκεπτικό των αντιδημάρχων που δεν προέβησαν σ΄αυτή την ενέργεια ήταν ότι υπήρχαν αποφάσεις από την προηγούμενη δημοτική αρχή (Ταμήλου) για ανταλλαγή της δημοτικής έκτασης 2,6 στρεμμάτων με έκταση του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου 3,6 στρεμμάτων.

Το θέμα απασχόλησε αρκετές φορές το Δημοτικό Συμβούλιο και επί θητείας του δημάρχου Χρ. Λάππα και στην τελευταία εγκρίθηκε η ανταλλαγή κατά πλειοψηφία και στάλθηκε προς έγκριση στην Περιφέρεια.

Να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου είχε απαλλαγεί από τις κατηγορίες καταπάτησης δημοτικής έκτασης, αλλά είναι κατηγορούμενος, στην αυριανή εκδίκαση της υπόθεσης μαζί με τους δυο πρώην αντιδημάρχους, ως ηθικός αυτουργός.

Νέα Σελίδα/Κώστας Καραποστόλης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου