ΤΟΠΙΚΑ

Ενισχύουν την καμπάνια για τα σχολικά είδη

ενισχύουν-την-καμπάνια-για-τα-σχολικά-692885

Ο Σύλλογος «Αργοναύτες» της Νέας Υόρκης

Σύλλογοι, οργανώσεις, επιχειρήσεις και απλοί δημότες, φαίνεται να αγκαλιάζουν την πρωτοβουλία για τη συλλογή σχολικών ειδών με σκοπό τη στήριξη των άπορων μαθητών της πόλης, ενόψει της νέας εκπαιδευτικής περιόδου. Θετικά και ιδιαίτερα γρήγορα, στο κάλεσμα του Δήμου και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού ανταποκρίθηκαν, μεταξύ άλλων, όπως έγινε γνωστό και οι Βολιώτες της διασποράς.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Αργοναύτες» Νέας Υόρκης κ.Απόστολος Ζουπανιώτης και μέχρι πρόσφατα Πρόεδρος του Παγκόσμιου Σωματείου Αποδήμων Μαγνήτων «Το Κοινόν των Μαγνήτων», έκανε γνωστό στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απ.Παντσά ότι θα αγοραστούν από το Σύλλογο σχολικά είδη αξίας 1.000 και πλέον ευρώ, τα οποία θα ενισχύσουν σημαντικά την προσπάθεια του Δήμου που μόλις ξεκίνησε.

Ο Σύλλογος «Αργοναύτες», ο οποίος αριθμεί 80 περίπου οικογένειες ως μέλη, ιδρύθηκε το 1994 από Μαγνησιώτες που διαβιούν στη Μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης. Στόχοι του συλλόγου είναι η ανάπτυξη των δεσμών μεταξύ των μελών του, αλλά και των αποδήμων Μαγνήτων της Αμερικής με τη γενέτειρα, η μεταλαμπάδευση του ελληνικού πολιτισμού, της ιστορίας, των παραδόσεων και της κουλτούρας, καθώς επίσης των εθίμων και της ιστορίας της ιδιαίτερης πατρίδας τους, της Μαγνησίας, στις νεότερες γενιές και η προβολή της Μαγνησίας στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα και τους Αμερικανούς.

Ο Σύλλογος διατηρεί στενή επαφή με τις τοπικές αρχές της Μαγνησίας και τους κοινωνικούς φορείς, ανταλλάσσοντας απόψεις για ζητήματα που αφορούν το Νομό, ενώ δίνει το «παρών» με σημαντικές δράσεις υποστήριξης σε σταθερή βάση (πυρκαγιές 2007, συσσίτια «Δος ημίν», «Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου») κ.α.

Πρόεδρος του Συλλόγου είναι η Δήμητρα Σαββελίδου, αντιπρόεδρος ο Απόστολος Ζουπανιώτης και γραμματέας ο Απόστολος Σκοτίδας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου