ΤΟΠΙΚΑ

Εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

εγγραφές-στο-δημοτικό-ωδείο-βόλου-692896

ΓΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ

Ξεκινούν από αύριο Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 οι εγγραφές για τους νέους αλλά και για όλους όσοι ενδιαφέρονται, ανεξαρτήτως ηλικίας, να παρακολουθήσουν τα τμήματα Μουσικής, Χορού, Εικαστικών και Θεάτρου του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) του Δήμου Βόλου.

Η έναρξη εγγραφών αφορά το Δημοτικό Ωδείο Βόλου και το παράρτημα της Νέας Ιωνίας, καθώς και τη Δημοτική Σχολή Χορού. Για τα τμήματα των Δημοτικών Ενοτήτων, τα τμήματα ζωγραφικής και κεραμικής ενηλίκων στα Εικαστικά Εργαστήρια του Καραγάτς και του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, καθώς και για το Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι, οι εγγραφές θα αρχίσουν στα μέσα του μήνα.

Οι σπουδές του Δημοτικού Ωδείου απευθύνονται σε ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών, από τη μουσική προπαιδεία για παιδιά 4 – 8 ετών και τη διδασκαλία μουσικών οργάνων έως τα Διπλώματα Ανωτέρων Θεωρητικών και Σύνθεσης. Για τους νέους, το Ωδείο ανοίγει τις πόρτες του από τη Δευτέρα 9.9.2013 έως την Παρασκευή 13.9.2013, προκειμένου όσα παιδιά της πόλης το επιθυμούν, να έχουν μία πρώτη δωρεάν γνωριμία με τα μουσικά όργανα, καθώς και με όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του Ωδείου. Το πρόγραμμα αυτών των παρουσιάσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες αναλυτικά, όπως και το πρόγραμμα των φροντιστηριακών μαθημάτων των περσινών μαθητών.

Τα μαθήματα θα αρχίσουν στις 25 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του Υπουργείου. Για πληροφορίες και εγγραφές στα δύο Ωδεία Βόλου και Νέας Ιωνίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου (Μεταμορφώσεως 1) από τις 9.30- 13.00 και απόγευμα από τις 18.00-21.00 καθημερινά ή να τηλεφωνούν στο 24210-39594.

Σχολή Χορού

Αρχίζουν επίσης από αύριο Δευτέρα οι εγγραφές στη Δημοτική Σχολή Χορού. Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι: Χορευτικής Προπαιδείας – Μουσικοκινητικής Αγωγής Τμήματα Προσχολικής Αγωγής για παιδιά από 4 – 6 χρονών, Κλασσικού Χορού με το Ρωσικό Σύστημα Vaganova, για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, Σύγχρονου Χορού και τα Τμήματα Επαγγελματικής Κατεύθυνσης προετοιμασίας εξετάσεων για το Υπουργείο Πολιτισμού επιλεγμένων παιδιών τα οποία μέσω εντατικής εκπαίδευσης στον κλασσικό και σύγχρονο χορό μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ανώτερες επαγγελματικές σχολές. Θα λειτουργήσουν επίσης τμήματα εφήβων και ενηλίκων στο Street Dance, Modern Jazz-Musical, Dance stretching με το μάθημα της Ορθοσωματικής, βασισμένο στις αρχές της Οστεοπαθητικής. Για δεύτερη χρονιά, εξάλλου, θα συνεχιστεί το τμήμα για ενήλικες με αντικείμενο τον Αυτοσχεδιασμό και την Κίνηση, ανοιχτό σε χορευτές, ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς και σε όλους όσοι θέλουν να μυηθούν στη δημιουργική πλευρά του χορού.

Για τους νέους εγγεγραμμένους στη Δημοτική Σχολή που προέρχονται από άλλες σχολές θα ανακοινωθεί ειδικό πρόγραμμα φροντιστηριακών μαθημάτων, δωρεάν, για το τέλος του μήνα, πριν την έναρξη του επίσημου προγράμματος. Για πληροφορίες – εγγραφές καθημερινά 11.00 – 13.00 και 19.00 – 21.00 στη γραμματεία της Σχολής, Κουταρέλια με Ρ. Φεραίου (Π. Ηλεκτρική), τηλέφωνο 24210-54244.

Το αμέσως επόμενο διάστημα και έως τα μέσα του Σεπτέμβρη θα αρχίσουν οι εγγραφές και στα Τμήματα Εικαστικών, Θεάτρου και ξένων γλωσσών, τα οποία μαθήματα των οποίων θα ξεκινήσουν στα μέσα Οκτωβρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου