ΤΟΠΙΚΑ

Στο πλευρό του Ν. Χαυτούρα ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας

στο-πλευρό-του-ν-χαυτούρα-ο-ιατρικός-σ-693081

Αμεση σύγκλιση του πειθαρχικού ζητά ο ιατρικός κόσμος

Την άμεση σύγκλιση του πειθαρχικού συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των αυτοδίκαιων αργιών πέντε γιατρών μεταξύ των οποίων και του προέδρου των Νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας Νίκου Χαυτούρα ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας.

Χθες σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο ΙΣΜ εκφράστηκε η έντονη δυσφορία του ιατρικού κόσμου για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το όλο θέμα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ενώ αυτό που κατέστη σαφές είναι ότι κανείς δεν επιθυμεί το «κουκούλωμα» εάν και εφόσον αποδειχτεί ότι υπάρχει θέμα αλλά δεν είναι δυνατόν να γίνει ανεκτός ο «διασυρμός της υπόληψης» του ιατρικού κόσμου όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ματθαίο Δραμητινό.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δραμητινός η απόφαση του υπουργού Υγείας, με την οποία τέθηκαν σε αργία οι πέντε γιατροί, αποσκοπεί στο να πλήξει το κύρος ενός ολόκληρου κλάδου και να μεταθέσει το ενδιαφέρον από τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολύπαθος χώρος της υγείας και εξέφρασε την πλήρη στήριξη του συλλόγου στο πρόσωπο του Νίκου Χατούρα.

«Θα πρέπει να συγκληθεί άμεσα και να αποφανθεί οριστικά επί της υπόθεσης. Λέμε οριστικά γιατί σε πρώτο βαθμό ο κ. Χαυτούρας είχε απαλλαγεί των κατηγοριών», σημείωσε χθες ο πρόεδρος του ΙΣΜ και κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε έντονος προβληματισμός κυρίως για το γεγονός ότι η αργία του κ. Χαυτούρα αλλά και των άλλων συναδέλφων του δημιουργεί μεγάλα προβλήματα και δυσλειτουργίες στις κλινικές νευροχειρουργικής τόσο στο Βόλο όσο και στο Πανεπιστημιακό στη Λάρισα, καθώς για οποιοδήποτε περιστατικό πλέον οι ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να απευθυνθούν στο κοντινότερο Νοσοκομείο που είναι χιλιόμετρα μακριά στη Θεσσαλονίκη.

Οι γιατροί δηλώνουν στο πλευρό του νευροχειρουργού και ζητούν από το υπουργείο να ανακαλέσει την απόφαση για την αργία ώστε να αναλάβει και πάλι καθήκοντα και να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο λαό της Μαγνησίας. Την ίδια ώρα η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος αποφάσισε και καταθέτει εξώδικο στο Υπουργείο για τους γιατρούς που παύθηκαν για να μην διαταραχθεί η λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Στο ίδιο ύφος κινήθηκε πριν από λίγες μέρες και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας, που πρώτη υπογράμμισε ότι η ηγεσία του υπουργείου υγείας έθεσε σε διαθεσιμότητα τον κ. Νίκο Χαυτούρα εξ αφορμής μιας υπόθεσης, περί της οποίας δε φέρει καμία προσωπική ευθύνη και για την οποία έχει περάσει από πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο στο υπουργείο και έχει αθωωθεί ομόφωνα.

Μάλιστα η ΕΙΚΝΥΜ εκτιμά ότι μετά από τόσους αγώνες του ιατρού αυτού, για την αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και την προσπάθεια του για στελέχωση του ιατρικού προσωπικού με μόνιμο προσωπικό, αρχικά αντιμετώπισε τη δίωξη από την προηγούμενη Διοίκηση, ανήκοντας στη ομάδα των ιατρών από τους οποίους αφαιρέθηκε το δικαίωμα οικονομικών απολαβών από τις εφημερίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου