ΤΟΠΙΚΑ

«Στα τυφλά» η στελέχωση των σχολείων της Μαγνησίας

στα-τυφλά-η-στελέχωση-των-σχολείων-τ-693776

«Στα τυφλά» καλείται να βαδίσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη στελέχωση των Γυμνασίων και Λυκείων του νομού με εκπαιδευτικό προσωπικό.

Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, τα σχολεία θα ανοίξουν προκειμένου να οργανώνουν τις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου για μαθητές και να τακτοποιήσουν οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν, πλην όμως οι εκπαιδευτικοί που θα κληθούν να στελεχώσουν τα σχολεία, θα τοποθετηθούν προσωρινά.

Χθες συνεδρίασε το ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας για την αναπλήρωση των κενών θέσεων Διευθυντών των σχολικών μονάδων, που προέκυψαν μετά από συνταξιοδοτήσεις, αλλά και για την προσωρινή τοποθέτηση εκπαιδευτικών στα σχολεία, που ανοίγουν τις πύλες τους σε δύο ημέρες.

Οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών είναι πολύ προσωρινές, μόλις για μερικές ημέρες και μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα στη Διεύθυνση το ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου και Λυκείου, προκειμένου στη συνέχεια να καταγραφτούν τα λειτουργικά κενά και να γίνουν οι οριστικές τοποθετήσεις.

Οι καθυστερήσεις από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας, δεν έχουν «αγκυλώσει» μόνο τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς που αλλού θα παρουσιαστούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και αλλού θα κληθούν να υπηρετήσουν και ως εκ τούτου δεν μπορούν να προγραμματίσουν ούτε την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή, ούτε την επαγγελματική τους πορεία.

Σημειώνεται ότι οι τοποθετήσεις έγιναν από εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στη διάθεση της Διεύθυνσης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου