ΤΟΠΙΚΑ

Ανοδο στη ΔΕΘ ετοιμάζουν τα συνδικάτα

ανοδο-στη-δεθ-ετοιμάζουν-τα-συνδικάτα-693833

Μέτωπο κατά της Κυβερνητικής πολιτικής που με τα μέτρα που εφαρμόζει, όπως καταγγέλλουν τα συνδικάτα, «αναδιανέμει» τη φτώχεια συγκροτεί το Εργατικό Κέντρο Βόλου εν όψει της ανόδου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το επόμενο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.

Στη διακήρυξη που ήδη έχει αποσταλεί στα πρωτοβάθμια συνδικάτα και θα μοιραστεί σε όλους τους χώρους δουλειάς το ΕΚΒ καλεί μαζικά και ενωτικά τους εργαζόμενους να αντισταθούν στην «χωρίς τέλος επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από την πολιτική υποταγής της κυβέρνησης στις ανάλγητες νεοφιλελεύθερες αξιώσεις της τρόϊκας, που εκδηλώνονται με Νόμους και με μνημόνια κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του κεφαλαίου και των εργοδοτών». Παράλληλα την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει η ολομέλεια του ΕΚΒ στις 12 το μεσημέρι για την προετοιμασία της ανόδου στο συλλαλητήριο.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου καλεί σε δυναμική συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας υπογραμμίζοντας: «η αγωνιστική αυτή παρουσία μας, πρέπει να είναι μαζική και αποφασιστική, για να στείλουμε ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα οργής και αγανάκτησης προς την δικομματική Κυβέρνηση, την Τρόϊκα και τους εργοδότες, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε άλλα μνημόνια, άλλη εργασιακή και οικονομική εξαθλίωση, περαιτέρω υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας. Από το μεγάλο αυτό εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο και την πορεία διαμαρτυρίας που θ’ ακολουθήσει, δεν πρέπει να λείψει κανείς. Ο στόχος πλέον είναι ξεκάθαρος. Η εσωτερική υποτίμηση με την ισοπέδωση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης, εργασίας και κοινωνικής ασφάλειας. Κάθε έννοιας Δημοκρατίας. Η άγρια δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρ­μογή που επιβλήθηκε στην Ελλάδα μεταβάλλει την οικονομική κρίση σε ανθρωπιστική. Μία πολιτική που απλά…«δεν τους βγαίνει».

Σύμφωνα με το ΕΚΒ «τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι, παρά τις δυσκολίες, τα εμπόδια, τις καταργήσεις και τους περιορισμούς, θα συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα για να αποκρούσουν και να ανατρέψουν αυτές τις αντεργατικές, αντικοι­νωνικές και αντιδημοκρατικές πολιτικές και ν’ ακυρώσουν τις καταστροφικές επιταγές των Μνημονίων και το ξεπούλημα της Χώρας μας».

Η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με πούλμαν, που θα ξεκινήσουν στις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου