ΤΟΠΙΚΑ

Αντιπλημμυρική προστασία σε ρέματα στο δήμο Βόλου

αντιπλημμυρική-προστασία-σε-ρέματα-σ-693860

Ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα εργασίες για την αντιπλημμυρική προστασία ρεμάτων του Δήμου Βόλου, συνολικής δαπάνης 52.250,00 ευρώ, σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση που υπογράφηκε χθες από το Δήμαρχο κ. Πάνο Σκοτινιώτη και την ανάδοχο του έργου κ. Σταυρούλα Αλεξίου.

Το έργο θα εκτελεστεί βάσει της μελέτης που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών από την έναρξη των εργασιών. Πρόκειται για εργασίες που αφορούν την προστασία πρανών από καταπτώσεις και κατολισθήσεις χαλαρού εδαφικού υλικού, τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση της κοίτης, καθώς και την κατασκευή προστατευτικών τεχνικών έργων με τις υποδείξεις της επίβλεψης και σε θέσεις που θα καθοριστούν από την υπηρεσία.

Ειδικότερα, οι εργασίες αυτές αφορούν τρεις συγκεκριμένες θέσεις επέμβασης:

– την περιοχή του ρέματος Άλλης Μεριάς – Κηπίων, το οποίο οριοθετήθηκε με το υπ’ αριθμ.92/10.2.2004 ΦΕΚ. Η παρέμβαση αφορά την τοποθέτηση συρματοκιβωτίων για την προστασία παρακείμενων ιδιοκτησιών και ιδιαίτερα στο τμήμα του ρέματος που παρουσιάζει μεγάλη επικινδυνότητα (στην απότομη στροφή) προς αποφυγή κατολισθήσεων

– την περιοχή Δράκειας, στη θέση «Ελαιοτριβείο» ή «Γαλιάντρες». Θα γίνει καθαρισμός, εκσκαφή και ενίσχυση του πρανούς με συρματοκιβώτια επίσης προς αποφυγή κατολισθήσεων και

– την περιοχή Καραγάτς στο ύψος της αντιπλημμυρικής τάφρου απέναντι από τον «Παιδότοπο», όπου θα γίνει καθαρισμός της τάφρου από μπάζα, κλαδιά και ενίσχυση του βορινού πρανούς με πέτρινο τοίχο και συρματοκιβώτια όπου υπάρχει επικινδυνότητα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου