ΤΟΠΙΚΑ

«Μαύρο» καλοκαίρι για ενοικιαζόμενα

μαύρο-καλοκαίρι-για-ενοικιαζόμενα-693870

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων στη Μαγνησία λόγω της μεγάλης πτώσης στις πληρότητες των καταλυμάτων που έφτασε το 40%, στη διάρκεια της θερινής σεζόν. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι για πρώτη φορά τόσο μεγάλο, παρά το γεγονός ότι οι τιμές ήταν φέτος αρκετά μειωμένες σε σύγκριση με πέρυσι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Συγκεκριμένα οι τιμές πέρυσι για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια κυμαίνονταν από 45 μέχρι 50 ευρώ, ενώ φέτος οι τιμές «κατρακύλησαν» στα 25 με 35 ευρώ, με μοναδικό κίνητρο να προσελκύσουν όσους περισσότερους επισκέπτες.

Το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με τα στοιχείου του προέδρου του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Ξενώνων Ν. Μαγνησίας κ. Νίκου Κλειτσογιάννη, ποσοστό περίπου στο 40%, σε επίπεδο τζίρου και επισκεψιμότητας, έχει χάσει ο κλάδος των ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων Μαγνησίας.

Το γεγονός, που αποδίδεται στην οικονομική κρίση, έχει οδηγήσει τους ιδιοκτήτες των μεγάλων μονάδων σε συμπίεση των τιμών τους, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες, αναφέρει ο κ. Κλειτσογιάννης.

Μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται στους ‘Ελληνες τουρίστες που περιόρισαν φέτος σε μεγάλο ποσοστό τις διακοπές τους, με άμεσο αντίκτυπο τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Ξενώνων Ν. Μαγνησίας κ. Νίκος Κλειτσογιάννης, περιγράφοντας την κατάσταση στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επισημαίνει: «Φέτος ο κλάδος μας βίωσε το χειρότερο καλοκαίρι όλων των εποχών. Παρότι ρίξαμε τις τιμές δεν είχαμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Οι πληρότητες περιορίστηκαν φέτος σε 20 ημέρες του Αύγουστου. Για εμάς πήγε μια χρονιά «στράφι», αφού ακόμη και τα έξοδα συντήρησης τα βγάλαμε με δυσκολία. Από εδώ και πέρα μας περιμένει ένας δύσκολος χειμώνας».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κλειτσογιάννης επεσήμανε, ότι το επόμενο διάστημα θα δούμε ακόμη και κλείσιμο επιχειρήσεως, καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στους φόρους και στο κόστος συντήρησης των κτιρίων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου