ΤΟΠΙΚΑ

Σε κινητοποιήσεις από Σεπτέμβριο οι αρχαιολόγοι

σε-κινητοποιήσεις-από-σεπτέμβριο-οι-α-693881

Πανελλαδικές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν εντός του Σεπτεμβρίου οι απανταχού εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένων των αρχαιολόγων της περιοχής μας. Η προχθεσινή στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σε όλες τις προαναφερθείσες υπηρεσίες, καθώς επίσης και στην ΙΓ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ήταν η απαρχή των κινητοποιήσεων της φθινοπωρινής περιόδου, με σημαντικό σταθμό τις κινητοποιήσεις της 7ης Σεπτεμβρίου στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις προαναφερθείσες κινητοποιήσεις, αποτελεί φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στο πλάνο διαθεσιμότητας 250 εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού, που κατά τους άμεσα ενδιαφερόμενους είναι ευθέως ανάλογο με ισάριθμες απολύσεις. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η Ευαγγελία Σκαφιδά, γραμματέας του τοπικού παραρτήματος Θεσσαλίας του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και αρχαιολόγος στο Μουσείο Βόλου: «ήταν σχεδόν καθολική η συμμετοχή στις μέχρι τώρα απεργιακές κινητοποιήσεις και την προχθεσινή στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλία. Το σημείο που μας προβληματίζει ιδιαίτερα και προκαλεί εύλογες αντιδράσεις, είναι τα οργανογράμματα και οι απολύσεις».

Οπως επισημαίνει παράλληλα η κ. Σκαφιδά «στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή γίνεται προγραμματισμός, πανελλαδικά, των κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο, σχετικά με τις επικείμενες νέες απολύσεις των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου». Στο μεταξύ, την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ όπως υπογραμμίζεται σε κοινή ανακοίνωση που εξεδόθη πρόσφατα: «οι απολύσεις, με όποιο εύσχημο χαρακτηρισμό κι αν ειπωθούν (κινητικότητα – διαθεσιμότητα), είναι παρούσες στο ΥΠ.ΠΟ όπως και σ’ όλο το Δημόσιο Τομέα. Η αγωνιστική μας παρουσία προγραμματίζουμε να ενταθεί, να διογκωθεί, μέχρι να σταματήσει η πολιτική της εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού, που ναρκοθετεί ταυτόχρονα το μέλλον της χώρας, πολλαπλασιάζοντας τα αδιέξοδα και το φαύλο κύκλο της χρεοκοπίας».

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου