ΤΟΠΙΚΑ

Εξαφανίστηκαν… αμύγδαλα από 60 δέντρα!

εξαφανίστηκαν-αμύγδαλα-από-60-δέντρα-693909

Δεν πίστευε στα μάτια του προχθές το πρωί παραγωγός της Νέας Αγχίαλου, που διατηρεί κτήμα με αμυγδαλιές στις Μικροθήβες όταν αντίκρισε, χωρίς αμύγδαλα περίπου 60 δέντρα! Τα αμύγδαλα «έκαναν φτερά» εν μια νυκτί και προφανώς οι δράσεις που υπολογίζονται περισσότεροι από τέσσερις, πρέπει να «εργάζονταν» για όλη τη διάρκεια της νύχτας, μεταφέροντας τα κλεμμένα αμύγδαλα με αγροτικά αυτοκίνητα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Το θύμα κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί οι επιτήδειοι κλέφτες. Οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση, «αισχροκερδούν με τα προϊόντα ανθρώπων που κοπιάζουν για να τα καλλιεργήσουν», καταγγέλλει ο πρόεδρος του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα», κ. Γιάννης Κίτσιος.

Οπως εξηγεί στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ίδιος: «δεν πρόκειται για πεινασμένους συμπολίτες μας, ελέω κρίσης, αλλά για επιτήδειους που δε διστάζουν να κλέψουν φρούτα και καρπούς από κτήματα απομακρυσμένα από κατοικημένες περιοχές με σκοπό την πώληση τους».

Παραγωγοί «πήραν» την

κατάσταση στα χέρια τους

Με την πρακτική τους αυτή, οι επιτήδειοι «περιορίζουν το ήδη μειωμένο εισόδημα των αγροτών» τονίζει ο Κίτσιος, επισημαίνοντας ότι η έξαρση κλοπών σε καλώδια γεωτρήσεων ανάγκασε πέρσι παραγωγούς αλλά και μέλη του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα», να ξεκινήσουν περιπολίες στη Νέα Αγχίαλο, που πραγματοποιούνται μέχρι σήμερα, προκειμένου να μπει ένα τέλος στις κλοπές.

Σχετικά με τις κλοπές καλωδίων στη Νέα Αγχίαλο ο κ. Γιάννης Κίτσιος αναφέρει ότι ακόμη συνεχίζονται οι περιπολίες, όχι όμως σε καθημερινή βάση. «Με τις περιπολίες που κάνουν τα μέλη του Συνεταιρισμού περιορίστηκαν τα φαινόμενα κλοπής καλωδίων και μετασχηματιστών από τις γεωτρήσεις στην περιοχή. Το φαινόμενο των κλοπών στην περιοχή της Ν. Αγχίαλο παρατηρείται από πέρυσι. Βέβαια μας έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό η τοπική αστυνομία που με τη σειρά της πραγματοποιηθεί περιπολίες στην περιοχή».

Μάλιστα όπως σημειώνει ο κ. Κίτσιος σε πολλές περιπτώσεις οι επιτήδειοι δράστες, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους, αφαιρούσαν καλώδια και μετασχηματιστές, ενώ παράλληλα δημιουργούσαν μεγάλα προβλήματα στους αγρότες, καταστρέφοντας τις εγκαταστάσεις αλλά και τις καλλιέργειές τους, αφού δεν είναι δυνατή η άρδευση των κτημάτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου