ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεά φουσκωτού σκάφους στο Λιμεναρχείο Βόλου

δωρεά-φουσκωτού-σκάφους-στο-λιμεναρχ-693922

Νέο φουσκωτό σκάφος για περιπολίες απέκτησε το Λιμενικό Σώμα Βόλου. Είναι το δεύτερο περιπολικό πλωτό που θα έχει στη διάθεσή του, ώστε να εποπτεύει και να επιλαμβάνεται άμεσα περιστατικών στον Παγασητικό κόλπο. Το σκάφος πέρασε στο Λιμεναρχείο Βόλου έπειτα από δωρεά του τοπικού Συνδέσμου Λιμενεργατών.

Η αποδοχή της δωρεάς έγινε χθες το μεσημέρι σε μία σεμνή τελετή στο Λιμεναρχείο Βόλου. Αρχικά τελέστηκε αγιασμός του νέου φουσκωτού σκάφους, ενώ ακολούθησε λιτή εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας απονεμήθηκε από το λιμενάρχη Βόλου στον πρόεδρο του Συνδέσμου Λιμενεργατών Βόλου Θωμά Κρητικό τιμητική πλακέτα με το έμβλημα του Λιμενικού Σώματος ως δείγμα ευγνωμοσύνης απέναντι στη δωρεά.

«Η δωρεά μας μπορεί να είναι μικρή σε οικονομική αξία, έχει όμως έναν μεγάλο συμβολισμό. Αναγνωρίζουμε το μεγάλο έργο που επιτελεί το Λιμενικό Σώμα και ταυτόχρονα δίνουμε ένα παράδειγμα, ώστε να ακολουθήσουν και άλλοι φορείς που θα μπορούσαν να συμβάλουν από την πλευρά τους», δήλωσε ο πρόεδρος των λιμενεργατών Θ. Κρητικός.

Ο λιμενάρχης Βόλου Χρήστος Κανάκης μίλησε για σημαντική δωρεά, καθώς θα δώσει τη δυνατότητα για περισσότερες περιπολίες αστυνόμευσης στον Παγασητικό και θα εμπεδώσει το κλίμα ασφάλειας στους πολίτες. Ταυτόχρονα, όπως είπε, θα εκλείψουν φαινόμενα του πρόσφατου παρελθόντος, όταν το Λιμεναρχείο Βόλου δεν μπορούσε να προστρέξει σε συμβάν, καθώς το μοναδικό πλωτό που διέθετε βρίσκονταν σε περιστατικό εκτός Μαγνησίας.

Σύμφωνα με το λιμενάρχη, το φουσκωτό σκάφος έχει μήκος 5,80 μέτρων με εξωλέμβια μηχανή 90 ίππων, αναπτύσσει ταχύτητα 45 μιλίων και μπορεί να μεταφέρει έως 10 άτομα. Το κόστος του είναι 7.000 ευρώ.

Η τελετή αποδοχής του σκάφους έγινε παρουσία λιμενικών, λιμενεργατών, του διοικητή της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Θεόδωρου Κλιάρη, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Σύνδεσμο Λιμενεργατών εκ μέρους του υπουργείου, του υπολιμενάρχη Βόλου Κώστα Γανωτή, του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης και συνταξιούχων του Λιμενικού Σώματος.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

(Φωτο: Ηλίας Καράτσαλος)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου