ΤΟΠΙΚΑ

Ειρήνευση στις σχέσεις Κ. Λούλη – Ιγνατίου

ειρήνευση-στις-σχέσεις-κ-λούλη-ιγνατ-693933

Η σφοδρή σύγκρουση, που ξέσπασε τους προηγούμενους μήνες, μεταξύ του αλευροβιομηχάνου Βόλου και πρώην διοικητή του Αγίου Ορους Κ. Λούλη και του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιου, τάραξε τους εκκλησιαστικούς κύκλους. Η επίθεση, με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του επικεφαλής της τοπικής Εκκλησίας από τον κ. Λούλη είχε ως φόντο τη δωρεά, στην οποία είχε προχωρήσει το 2000 προς την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, ύψους 100 εκατ. δρχ.

Η μπόρα φαίνεται πως υποχώρησε, όπως δείχνει η σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Μητρόπολη για τη συνάντηση των δύο πλευρών, στο Πήλιο, το περιεχόμενο της συμφωνίας τους με… υπογραφή, καθώς και φωτογραφικό ντοκουμέντο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Η συνάντηση, όπως η ανακοίνωση εξηγεί, έγινε με σκοπό την τελική διευθέτηση της υπόθεσης που προκάλεσε «τη δικαία δυσφορία του κ. Λούλη, αναφορικά με την υλοποίηση του αρχικού σκοπού της δωρεάς του προς την Ι. Μητρόπολη Δημητριάδος».

Ο Μητροπολίτης και ο Κ. Λούλης συναντήθηκαν προχθές στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου. Η συζήτηση περιγράφεται ως πολύωρη και διεξοδική και το αποτέλεσμά της «επέφερε την μεταξύ τους ειρήνευση και καταλλαγή», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος περιγράφει στην ανακοίνωσή της ένα προς ένα τα σημεία που αποφασίστηκαν και συμφωνήθηκαν:

1. 150.000 € να διατεθούν για το φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας.

2. 100.000 € να διατεθούν στην Ι. Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, για την ενίσχυση του πολυσήμαντου πνευματικού και κοινωνικού της έργου.

3. 20.000 € να διατεθούν στον Ι. Ναό Αγίου Τρύφωνος Βόλου, για τη δημιουργία του νέου Σπιτιού Γαλήνης.

4. 15.000 € να διατεθούν στην Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς, για την ενίσχυση του πολυσήμαντου πνευματικού και κοινωνικού της έργου.

5. 15.000 € να διατεθούν στον Ι. Ναό Αγίας Άννης Βόλου για την αποπεράτωσή του.

«Τα ως άνω συμφωνήθηκαν και υπογράφηκαν και από τις δύο πλευρές», τονίζει η Ι.Μ.Δ., η οποία συνόδευσε την ανακοίνωση που εξέδωσε με φωτογραφία της προχθεσινής συνάντησης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου