ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν είναι λύση η αρπαγή σπιτιών»

δεν-είναι-λύση-η-αρπαγή-σπιτιών-693943

Την αντίθεσή του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο ενδεχόμενο άρσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας σε συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

«Το πρόβλημα των στεγαστικών δανείων είναι κοινωνικά σοβαρότατο, εξαιρετικά σημαντικό και ιδιαιτέρως φορτισμένο πολιτικά από συμβολική σκοπιά στη συνείδηση των ανθρώπων και σε καμιά περίπτωση η λύση δεν είναι η αρπαγή των σπιτιών από τις τράπεζες μέσω κατασχέσεων. Το καλύτερο για την ελληνική οικονομία είναι να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της κοινωνίας, προστατεύοντας απολύτως την πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού που βρέθηκε σε αντικειμενική δυσκολία λόγω κρίσης, παράλληλα με την άμεση αναγκαιότητα της επανεκκίνησης του κατασκευαστικού κλάδου.

Πιστεύω ότι η μόνη επιλογή που έχει η Κυβέρνηση είναι να δημιουργήσει ένα δίχτυ προστασίας για τους οικονομικά αδύναμους», τόνισε ο κ. Αγοραστός.

Τοποθέτηση Κ. Πουλάκη

Δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης, αλλά και κατά Αγοραστού – Λιακούλη, εξαπέλυσε για το θέμα της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, ο επικεφαλής της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης,τονίζοντας ότι οι αιρετοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «μιας που ως γνωστόν μπαίνουμε σε χρονιά αυτοδιοικητικών εκλογών, θυμήθηκαν τα προβλήματα του κόσμου, προκειμένου να πλασαριστούν ως ανεξάρτητοι και δήθεν υπερκομματικοί».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου